El Casal Cívic de l’Estació de Magòria celebra la seva pròpia festa major

Els col·lectius que durant l'any omplen l'equipament han organitzat una setmana d'activitats amb una tarda de contes, la gimcana feminista, el sopar de germanor, una botifarrada popular, microteatre, una matinal de jocs de taula, una matinal de cos i ment, exhibicions de swing i un fi de festa amb coca i cava.

El Casal Cívic de l’Estació de Magòria celebra la seva pròpia festa major

Aquesta setmana se celebra la Festa Major del casal cívic de l’Estació de Magòria, al barri de la Bordeta. Paola Mulero, responsable d’aquest equipament de la Generalitat de Catalunya, recorda que “són activitats organitzades per col·lectius que durant l’any omplen de vida el casal”. Algunes d’elles són l’Associació d’Amics i Amigues de Magòria, Magòria Amics de la Dansa, l’Associació de Dones Pandora, l’Associació Juvenil Llobregat Blockparty o la Plataforma del Jardí de Magòria.

Precisament, aquest jardí de Magòria tan reivindicat per l’entitat, acollirà gairebé la totalitat de les activitats. Mulero explica que “tots els usuaris del casal, més d’un miler de veïns que setmanalment venen, hi han trobat un espai de convivència”.

Dilluns al matí es va donar el tret de sortida amb el pregó i durant la resta del dia hi va haver una xerrada de l’associació CADASIL, ball de country i dansa del ventre. Durant la resta de dies de la setmana s’hi faran tarda de contes, la gimcana feminista, el sopar de germanor, una botifarrada popular, microteatre, una matinal de jocs de taula i, ja divendres i per tancar, hi ha una matinal de cos i ment, exhibicions de swing i un fi de festa amb coca i cava. Fins a 25 activitats al llarg de la setmana “totalment gratuïtes i autogestionades per la gent que ve al casal”, detalla Mulero. I afegeix que “aquest casal, des que es va obrir el 2006, ha anat agrupant veïns i veïnes d’aquesta zona propera a la Gran Via on s’ajunten quatre barris i hem creat un espai de vida pròpia”.

La festa major té una connotació solidària perquè, tot i que les activitats són gratuïtes, hi va haver un bingo, una tómbola i una botifarrada on recaptar diners en benefici de l’associació CADASIL. Aquesta és una malaltia rara, un trastorn cardiovascular hereditari i per això s’ha volgut “donar visibilitat a aquest malaltia que afecta una família del barri”.

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-06

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-01

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-02

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-03

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-04

pregofestamajorcasalcivicmagorialabordetajunyde2019-05

Compartir: