El carrer Valladolid se submergirà en el món del surrealisme de Salvador Dalí

A la portalada principal s’hi podrà trobar un bust del propi Dalí, acompanyat de l’elefant de potes llargues i els rellotges desfets. Al llarg del carrer s’hi podran veure d’altres elements tradicionals de la pintura de Dalí, entre ells els ous blancs, papallones o la representació del quadre de la rosa.

El carrer Valladolid se submergirà en el món del surrealisme de Salvador Dalí

La Comissió de Festes del Carrer Valladolid traslladarà al seu carrer al món del surrealisme durant la Festa Major de Sants. Això ho farà a través de les pintures de Salvador Dalí. L’artista de Figueres serà el gran protagonista del guarnit d’aquest carrer, ja que tal i com detalla la presidenta de la comissió, Carmen Soto, “a banda de buscar una decoració també hem volgut fomentar la cultura”.

A la portalada principal s’hi podrà trobar un bust del propi Dalí, acompanyat de l’elefant de potes llargues i els rellotges desfets. Roser Garcia, vicepresidenta de la comissió, recorda que “aquesta idea ja la vam tenir fa dos anys, llavors ens quedava una mica gran però aquest any ho complim”. Un cop passada la portalada, al llarg del carrer s’hi podran veure d’altres elements tradicionals de la pintura de Dalí, entre ells els ous blancs, com els que es veuen al seu museu de Figueres, més rellotges desfets, papallones o la representació del quadre de la rosa. Ja a la portalada s’hi trobaran els ulls representats per Dalí visible a la pel·lícula ‘Spellbound’ (1945).

Tot aquests preparatius, entre ells el bust de més de dos metres, es van començar a preparar al mes d’octubre. Garcia afegeix que “principalment hem treballat amb materials reciclats, amb molt cartró i molt paper”. Entre les principals activitats durant les festes, el carrer Valladolid se centrarà en els àpats com a principal acte social. “Tindrem xocolatades, botifarrades i sardinades”, recorda Soto i afegeix que també actes musicals com “havaneres i sardanes”.

Compartir: