El carrer Sagunt es convertirà en el Palau de la Música Catalana durant la Festa Major de Sants

A la portalada hi haurà la gran claraboia de l'edifici modernista i els diferents vitralls ompliran el sostre del carrer santsenc. També hi trobarem una guixeta, les columnes, l’escenari amb les muses, el bar modernista del palau i el gran orgue com a última portalada. [[Vegeu fotos]]

El carrer Sagunt es convertirà en el Palau de la Música Catalana durant la Festa Major de Sants

La Comissió de Festes del Carrer Sagunt vol reivindicar el modernisme català durant la Festa Major de Sants. Per això, convertiran el seu carrer en el Palau de la Música Catalana, de Lluís Domènech i Montaner. Marcel Saurina, secretari de la comissió, explica que “després de quedar casi primers l’any passat, volem fer podi, si es pot, i que vingui molta gent”.

El decorat se centrarà, principalment, en els elements arquitectònics del Palau de la Música. A la portalada hi haurà la gran claraboia de l’espai. “Amb ampolles de plàstic pintades dels colors típics del modernisme crearem aquesta cúpula que la farem flotar a la portalada”, apunta. Al llarg del carrer es donarà continuïtat al palau a través de diferents vitralls al sostre. “Hem fet una deconstrucció, al principi trobarem una guixeta, després del bosc de les columnes, més endavant l’escenari amb les muses i acabarem ja amb el bar modernista del palau i el gran orgue com a última portalada”, explica detalladament Saurina.

Per a ells són molt importants “les llums i tots els espais arquitectònics del Palau de la Música”. A banda, tindran també banda sonora pròpia a partir de peces musicals històriques que han sonat entre les històriques parets. Per fer possible el guarnit, la comissió ha utilitzat ampolles de plàstic pintades, cartró de oueres per a fer els mosaics modernistes, tubs de cartró per fer l’orgue i més cartró per a fer el capitell de l’espai.

Pel que fa a les activitats, la comissió està d’enhorabona i enguany celebra el seu 25è aniversari. Aquesta commemoració formarà part també de la Festa Major amb un pastís i les seves espelmes. A més, oferiran diferents dies temàtics com “el feminisme i el moviment LGTBI+, a més dels matins infantils i els concerts de nit”, apunta Marcel Saurina.

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-01

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-02

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-03

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-04

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-05

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-06

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-07

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-08

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-09

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-10

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-11

preparacioguarnitfestamajordesantscarrersaguntjuliolde2019-12

Compartir: