El carrer Rossend d’Arús homenatjarà el pioner de la cinematografia mundial, Fructuós Gelabert, durant la Festa Major

El santsenc i pioner de la cinematografia mundial serà homenatjat durant la Festa Major de Sants del proper mes d'agost. Gelabert va rodar el 1897 a la vila de Sants el que es considera històricament la primera pel·lícula de ficció de tot l'estat, "Baralla en un cafè", que va exhibir a l'envelat de la Festa Major d'aquell mateix any.

El carrer Rossend d’Arús homenatjarà el pioner de la cinematografia mundial, Fructuós Gelabert, durant la Festa Major

El director, guionista i productor santsenc, Fructuós Gelabert, també pioner de la cinematografia mundial, serà homenatjat al carrer Rossend d’Arús durant la Festa Major de Sants del proper mes d’agost: “Creiem que la Festa Major és un bon motiu per fer un homenatge aquest cineasta tan oblidat i no molt conegut que té el seu nom en un carrer al costat de les Cotxeres de Sants”, comenta l’Isaac, membre de la comissió de festes. La comissió proposa “promoure la curiositat cap aquest personatge a través de notes biogràfiques i representacions de Gelabert que es trobaran al llarg del carrer”.

Aquesta comissió santsenca, segons l’Isaac, és diferent de la resta: “Tot i que fa pocs anys que existeix, sempre ha tingut una bona rebuda, sobretot en l’àmbit de programació. No som una comissió amb una base social, com les tradicionals de tota la vida, però nosaltres sempre intentem millorar amb molta il·lusió, dins les nostres possibilitats.”

El punt fort del carrer Rossend d’Arús el trobarem en la programació, que es preveu molt variada i eclèctica, segons en Sergio, també membre de la comissió. El primer dissabte s’oferirà una nit de música negra, amb l’actuació del grup MC Kaur, una de les primeres raperes de l’Índia. També participaran els grups Dibuixa’m un xai, Acció Funk Blockparty i DJ Virgin, aquesta última provinent de Caracas. El diumenge estarà dedicat als més petits. Hi haurà titelles amb la companyia de l’Estenedor. També actuarà Jamaican Kids amb una sessió musical jamaicana destinada a la canalla, i a la nit vindrà el grup Subversa, entre d’altres.

El dimarts al matí hi haurà jocs d’aigua per nenes i nens, i a la tarda s’organitzarà el tradicional campionat de Mus. També es farà una activitat que consistirà a posar una projecció de cinema mut doblada per un quartet, “i després hi haurà actuació de Tarantination que versiona les pel·lícules de Tarantino”, detalla en Sergio. Dimecres hi haurà poesia musical i actuarà Yurgaki amb ritmes Afro – Caribenys i altres grups de Salsa i Cúmbia. Dijous vindrà Makadi a fer una masterclass de Dance Hall i Afrobeat. Més tard, tocarà A Contra Blues, Nakany Kanté, una cantant d’Afropop provinent de Guinea Conakry, i un grup de música amb vinils.

Per encarar la recta final de la festa major, divendres serà la nit andalusa on actuarà Cadipsonians, Canijos sin Fronteras, La Frac i Nashari Sound. I dissabte 26 d’agost es farà la tradicional gimcana fotogràfica i per acomiadar-se de les festes vindran moltes altres bandes.

preparacioguarnitfestamajorcarrerrossendarussants2017-02

preparacioguarnitfestamajorcarrerrossendarussants2017-03

Compartir: