El carrer Papin reviurà la Revolta de les Quintes de Sants durant la Festa Major

El carrer recrearà aquests fets del 1870 amb barricades que hi haurà a la portalada, amb brics que simbolitzaran les llambordes de la carretera, sacs reciclats, cistells de vímet fets de diari i rodes de carro. [[Vegeu fotos]]

El carrer Papin reviurà la Revolta de les Quintes de Sants durant la Festa Major

La recreació històrica tornarà a formar part del decorat de la festa major al carrer Papin. Enguany s’homenatjarà la Revolta de les Quintes que va tenir lloc a Sants durant el 1870: ”Durant aquella època hi havia un conflicte bèl·lic a Cuba, i per cobrir l’exèrcit s’havien de fer uns sortejos amb la població perquè anessin a la guerra, el conegut sorteig de Quintes. Et podies deslliurar d’anar a la guerra pagant, si tenies diners, o podies enviar algú en el teu lloc. Això només s’ho podia permetre la classe benestant, mentre que la classe obrera és qui acabava anant”. A partir del moment en què el govern va cridar obligatòriament els homes per servir dins l’exèrcit, es va acabar desencadenant diverses revoltes als pobles del pla de Barcelona, com a Sants.

Així, el carrer Papin recrearà aquests fets amb barricades que hi haurà a la portalada, amb brics que simbolitzaran les llambordes de la carretera, sacs reciclats i cistells de vímet fets de diari, o rodes de carro. A més, la paret de la futura Escola Municipal de Música estarà coberta amb dibuixos dels antics edificis del nostre barri. El sostre simbolitzarà el fum que hi havia durant aquella època al barri, on les indústries funcionaven a tot rendiment. Davant l’antic Ajuntament de Sants hi trobarem unes fogueres per tal de cremar el cens d’habitants de l’antiga vila independent.

La programació estarà destinada a tots els públics i anirà molt vinculada amb el decorat, amb un cinema a la fresca, una ruta històrica i una gimcana fotogràfica. Com a novetat, es comptarà amb la participació del grup de teatre improvisat Improtropia, que han preparat un espectacle poeticomusical sobre l’obra de Feliu Formosa. També es llegiran contacontes, i s’organitzarà un tast de vins i un taller de gelats ecològics. Diverses entitats de manters col·laboraran amb un taller de serigrafia i a la nit, es podrà gaudir de cúmbia, salsa, rock, rumba, folklore i swing en directe.

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-10

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-01

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-03

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-04

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-05

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-06

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-07

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-08

preparacioguarnitfestamajorcarrerpapinsantsjuliolde2018-09

Compartir: