El carrer Papin celebra el seu cinquè aniversari tot nodrint la Festa Major d’actuacions innovadores

Dos dels fils conductors de la programació han estat la reivindicació de les dones dalt dels escenaris i la memòria històrica, amb la ruta de dimecres on van descobrir el passat de la muntanya de Montjuïc. [[Vegeu fotos]]

El carrer Papin celebra el seu cinquè aniversari tot nodrint la Festa Major d’actuacions innovadores

La comissió de festes més jove de la Festa Major de Sants, la del carrer Papin, va celebrar dijous el seu cinquè aniversari. La commemoració va ser a les dotze del migdia amb un vermut popular per a totes les comissions i veïnat. El carrer, convertit en l’antic parc d’atraccions de Montjuïc, ha ofert al llarg d’aquests dies tot un seguit d’activitats molt innovadores: des d’un taller de rap amb Tesa, fins als monòlegs d’Ana Polo i Maria Rovira, tot passant per diferents concerts. Dos dels fils conductors de la programació han estat la reivindicació de les dones dalt dels escenaris i la memòria històrica, amb la ruta de dimecres on van descobrir el passat de la muntanya de Montjuïc.

El carrer Papin ha gaudit d’aquest relleu generacional que els ha permès recuperar les festes i consolidar ja tota aquesta feina amb el cinquè aniversari. En l’acte de celebració, la comissió va destacar “les ganes de continuar, això només és l’inici”. El vermut, i també l’aniversari, va ser una reivindicació “per celebrar la vida”, tal i com apuntaven. Marta Sánchez, una de les membres de Papin, senyalava que “a les festes sempre hi ha detalls que et permeten superar el cansament i tirar endavant”. Com és tradicional, Papin, les diferents comissions i les autoritats polítiques que van assistir a l’acte van fer un intercanvi d’obsequis.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona, va aprofitar l’acte per denunciar algunes de les males notícies de la nit. “Es va haver d’expulsar una persona del carrer Galileu per un tocament a una noia”, apuntava i destacava que “enguany s’ha fet una formació i anem fent conscienciació per evitar agressions”. Davant els atacs a guarniments, Solsona era contundent: “la llibertat acaba quan comença la d’un altre i això sembla que alguna gent no ho té clar”. Més enllà d’aquests fets, sobre la celebració Solsona els va felicitar per “encoratjar-los a complir molt més anys, estan fent molt bona feina i ens estan nodrint d’actuacions que fins ara no teníem”.

Clicant al reproductor podeu escoltar la retransmissió de l’acte d’aniversari sencer:

5aniversaripapinfestamajordesants2019-01

5aniversaripapinfestamajordesants2019-02

5aniversaripapinfestamajordesants2019-03

5aniversaripapinfestamajordesants2019-04

5aniversaripapinfestamajordesants2019-05

5aniversaripapinfestamajordesants2019-06

5aniversaripapinfestamajordesants2019-07

5aniversaripapinfestamajordesants2019-08

5aniversaripapinfestamajordesants2019-09

5aniversaripapinfestamajordesants2019-10

5aniversaripapinfestamajordesants2019-11

5aniversaripapinfestamajordesants2019-12

5aniversaripapinfestamajordesants2019-13

5aniversaripapinfestamajordesants2019-14

5aniversaripapinfestamajordesants2019-15

5aniversaripapinfestamajordesants2019-16

Compartir: