El Carnaval de Sants se centrarà en el problema de l’habitatge i ja compta amb 25 comparses inscrites a la Rua

A falta d’un mes i mig per celebrar la gran Rua del Carnaval de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que es farà el dissabte 2 de març, les entitats que hi participaran ja han elegit la temàtica de la Reina Carnestoltes 2019, que enguany serà una dona.

El Carnaval de Sants se centrarà en el problema de l’habitatge i ja compta amb 25 comparses inscrites a la Rua

A falta d’un mes i mig per celebrar la gran Rua del Carnaval de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que es farà el dissabte 2 de març, les entitats que hi participaran ja han elegit la temàtica de la Reina Carnestoltes 2019. Toni Ayza, del projecte Cotxeres-Casinet i membre del comitè organitzador, explica que “enguany la temàtica principal serà el problema de l’habitatge a la ciutat”. Amb aquesta decisió aprovada per unanimitat es vol criticar “els preus dels lloguers i els mini pisos que existeixen”. Una altra novetat és que el ninot protagonista del carnestoltes serà una dona.

Ayza detalla que “no va costar gens escollir el tema, ja que l’habitatge és una de les principals preocupacions dels ciutadans de Barcelona”. A més, com segueix el tècnic, “el carnaval de Sants sempre ha estat crític amb els problemes socials i les situacions polítiques”. Pel que fa a la Rua, ja hi ha 25 comparses inscrites i es preveu arribar fins a 27 o 28, tenint en compte que la capacitat límit és de 30.

La disbauxa començarà el dijous dia 28 de febrer amb el tradicional Arribo a l’auditori de les Cotxeres de Sants, on no hi faltarà la truita. A més, una de les novetats serà “un ball organitzat per la Lleialtat Santsenca el divendres dia 1 de març”. L’endemà, dissabte, se celebrarà el carnaval infantil al matí i a les cinc de la tarda començarà la rua. Tot plegat, acabarà el dimecres de cendra, dia 6 de març, amb el tradicional enterrament de la sardina.

Una altra de les novetats és “el canvi de recorregut de la rua del carnaval infantil que enlloc de seguir per la part de dalt del passeig de Sant Antoni, farà un recorregut per la zona del triangle de Sants” explica l’organitzador. Ara, un cop decidida la temàtica i el nombre de comparses, caldrà “establir l’ordre de sortida de la rua, gestionar tota la logística sobre el recorregut i treballar en el guió i els continguts de l’Arribo i l’enterrament de la sardina”, conclou Toni Ayza.

Compartir: