El Carnaval de Sants 2020 tractarà el canvi climàtic i limitarà les comparses de temàtiques repetides

El Carnaval de Sants 2020 tractarà el canvi climàtic i limitarà les comparses de temàtiques repetides

Encara queden uns tres mesos per al febrer, però el Carnaval de Sants, Hostafrancs i la Bordeta d’aquest 2020 ja va prenent forma. Per començar, ja en coneixem la temàtica. La festa del proper any girarà tractarà sobre l’ecologisme, concretament amb el lema de ‘Salvem el planeta’. A més, per a fer-ho més crític, s’agafa la figura del president dels Estats Units, Donald Trump, com a exemple de gran líder mundial que ignora el canvi climàtic.

Toni Ayza, membre de l’organtizació dins del projecte Cotxeres-Casinet, recorda que han escollit aquesta temàtica “perquè el Carnaval sempre s’ha caracteritzat per ser crític, però alhora burlesc i la figura que millor representa la ignorància vers el canvi climàtic és Trump”. Aquest 2020, a banda de la novetat en la temàtica, l’altre punt clau és que les places estan limitades. Ayza explica que “només podran desfilar fins a dues comparses de la mateixa modalitat temàtica”. En cas de presentar-se més de dues sol·licituds, s’acordarà la participació a través d’un sorteig públic. El membre de Cotxeres-Casinet detalla que “aquesta mesura serveix per a ordenar el Carnaval i per no fer-lo avorrit”. Recorda que en altres edicions “hi havia moltes comparses iguals, la rua no s’acabava mai i el públic s’avorria”.

Les diferents comparses tindran temps per a presentar-se fins el 17 de desembre, serà llavors quan es veurà si cal fer sorteig o no. “El què es vol és que el públic gaudeixi, però alhora controlar els participants de la rua i fomentar la diversitat”, apunta Toni Ayza. Com en la resta d’edicions, les comparses podran ser de com a màxim 100 persones, a excepció de les Escoles i AMPAs, per a fomentar la seva participació.

Compartir: