El CAP la Marina i el CEM l’Espanya Industrial participen en la 4a Marató d’Estalvi Energètic

La iniciativa ha consistit en aplicar durant un mes mesures d’estalvi i eficiència energètica, i l’estalvi aconseguit s’ha destinat a mesures contra la pobresa energètica. A l'equipament sanitari van estalviar un 31% d’aigua, un 15% d'electricitat i un 100% de gas; mentre que al poliesportiu van aconseguir un 17% en electricitat, un 23% en aigua i un 12% en gas.

El CAP la Marina i el CEM l’Espanya Industrial participen en la 4a Marató d’Estalvi Energètic

Un total de 126 edificis de tot Catalunya s’han adherit durant tot el mes de febrer a una campanya d’estalvi energètic. A Sants-Montjuïc hi han participat el Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial, el CEM de la Bordeta, la seu del Districte, les Piscines Picornell i el CAP La Marina, aquest ha estat l’únic centre de salut català que hi ha participat. La iniciativa ha consistit en aplicar durant un mes mesures d’estalvi i eficiència energètica, i l’estalvi aconseguit s’ha destinat a mesures contra la pobresa energètica.

Anna Lanau, adjunta a la direcció del CAP la Marina, detalla que les principals mesures que s’han pres han estat “instal·lació de difusors a les aixetes, la revisió i anul·lació de la il·luminació en espais innecessaris o amb excés de llum o la col·locació d’adhesius de bones pràctiques en els punts de llum, aparells informàtics i aigua”. En aquest sentit, “la proposta arriba des de la gerència territorial de l’Institut Català de la Salut, s’escull el CAP de la Marina pel nostre compromís mediambiental”, recorda Lanau.

La intenció és que les mesures d’estalvi energètic com, per exemple, aquelles que estan relacionades amb el canvi d’hàbits, se segueixin aplicant la resta de l’any. Quant a xifres, des del centre sanitari expliquen que s’ha estalviat “un 31% d’aigua, un 15% d’electricitat i un 100% de gas”.

D’altra banda, el Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial també ha seguit aquesta campanya, que enguany ha arribava a la quarta edició. Diego Antonio Fernández, cap de manteniment del centre, recorda que “ha estat una activitat per a fer pedagogia als membres del centre i als propis usuaris”. Aquesta ha estat la segona edició on hi ha participat el CEM, en aquesta s’han seguit “només conductes de bones pràctiques, com adhesius, i la difusió de la campanya”. Tot i així, detalla Fernández, “les xifres han estat molt altes, durant aquest mes de febrer hem estalviat un 17% en electricitat, un 23% en aigua i un 12% en gas”. Destaca, a més, que ha estat un mes de febrer molt còmode pel bon temps que ha fet.

Per a comparar-ho, la Marató d’Estalvi Energètic del 2018 va comptar amb la participació de 93 edificis de 10 ajuntaments i de la Diputació de Barcelona. Del total dels edificis participants es van assolir uns estalvis del 7,3% en electricitat, un 12,5% de gas i un 13,7% d’aigua.

maratoestalvienergeticatlesespanyaindustrialmarcde2019-02

maratoestalvienergeticatlesespanyaindustrialmarcde2019-03

maratoestalvienergeticatlesespanyaindustrialmarcde2019-04

maratoestalvienergeticatlesespanyaindustrialmarcde2019-05

maratoestalvienergeticatlesespanyaindustrialmarcde2019-06

Fotos: EL3.CAT i Institut Català de la Salut.

Compartir: