El cantautor santsenc Gonçal presenta el seu nou disc Suite de Suites

Tal com indica el nom de l'àlbum, que presentarà en concert el proper 26 d'abril, el cantant santsenc ha volgut plasmar en quatre suites, quatre aficions i vocacions seves: Suite Escola, Suite Ciclista, Suite Circense i Suite Santsenca.

El cantautor santsenc Gonçal presenta el seu nou disc Suite de Suites

El cantant i compositor santsenc Gonçal acaba de publicar el seu últim treball titulat “Suite de Suites”. Tal com indica el nom de l’àlbum, l’autor ha volgut plasmar en quatre suites, quatre aficions i vocacions seves: Suite Escola, Suite Ciclista, Suite Circense i Suite Santsenca. El proper 26 d’abril a les nou del vespre, Gonçal presentarà oficialment el disc a la Sala Vivaldi de Barcelona.

Com sorgeix aquest nou projecte musical?
Aquest treball neix com la resta de treballs, just quan s’està presentant o acabant de gestar l’anterior projecte. Fa molt de temps que tenia aquesta idea al cap. Cal dir que aquest disc és una fusió de discos futurs. De fet, és l’avançament de quatre discos. Fa molt temps tenia la idea de fer un disc sobre l’escola i en aquest cas hi ha tres cançons. Tot i això no totes les cançons parlen de l’escola.

Has estructurat el disc en quatre suites. Cadascuna d’ella, doncs, és el preludi de futurs treballs?
És una possibilitat. De moment, el projecte és aquest. Tot i això la suite “Un matí a l’escola” podria tenir 12 cançons, però en aquests moments té tres. Cadascuna de les quatre suites té tres cançons, i tot el disc fa un conjunt de 12 peces que he anomenat “Suite de suites”. Algun dia no descarto finalitzar la primera suite i treure el disc sencer sobre l’escola.

Perquè vas decidir estructurar el disc així?
Això ve per un projecte anterior que no és un disc de Gonçal, sinó un disc d’Esferes i que vaig fer amb en Jordi Rabascall. Aquell disc el vam estructurar amb un format clàssic. La idea d’ajuntar tota la música en un sol tema em venia molt de gust. Tenia moltes ganes de fer un disc sobre Sants, sobre el ciclisme, sobre el circ i sobre l’escola, però era massa. Llavors vaig decidir fer tres cançons de cada, i ja veurem quin serà el primer que decidiré finalitzar.

Quin significat té per tu cadascun d’aquests àmbits?
L’escola és la feina i és una de les passions, la bici és una passió des de ben petit, i Sants és una de les més recents, perquè sóc veí des de fa més de 10 anys. La suite que parla del circ és l’única que no és una passió i és per un joc de paraules amb l’altra passió que tinc, que és la de Queen. El grup musical va fer un disc que es deia “Night at the opera” i “A day at the races”, i l’altre que no va fer que es deia “Una tarda al circ”. Per això, vaig pensar de fer-lo jo. Aquest és el preludi, ja que tinc unes set cançons més que no han sortit en aquest nou disc que presento.

També has donat importància a la lletra, oi?
En cada suite són molt diferents les lletres, ja que la suite de l’escola va adreçada a un públic molt infantil i inspirada en els meus alumnes, sobretot el tema “Profe tinc pipí” o “Una nota a l’agenda”. A més, per primer cop hi ha dues cançons escrites en castellà. És la primera vegada que canto en castellà com a artista, i ho he fet perquè moltes de les notícies sobre aquests temes les he rebut en castellà, com és “Solomillo de nadrolonas” o “Respétame”.

Quins són els temes que més facilitat has tingut a l’hora de compondre’l?
Clarament ha estat “Profe tinc pipí” que va sorgir com una broma que vaig fer a la classe de música. Hi havia un nen que em va demanar per anar al lavabo. No em parava de dir, profe tinc pipí, profe tinc pipí… Al final li vaig dir que el deixava anar al lavabo però abans havia d’escoltar la cançó. L’estrofa em va sortir molt ràpidament.

Quan vas en bicicleta també penses noves lletres?
No tant, però penso en general amb música, és inevitable. A vegades, fins i tot componc. Les de la bici les he compost al meu estudi de gravació.

A la suite que fas referència als nostres barris també fas menció de Sants 3 Ràdio, oi?
Parlo molt de l’emissora. De fet, el tema “El meu nou barri de Sants” vol ser una cançó d’homenatge a tota la gent que m’ha acollit al barri, com la gent de Sants 3 Ràdio, del meu carrer i de tota la gent de qui estic enamorat, com la Núria Feliu, també. Fins i tot, el tema “Calidoscopi” està inspirat en el llibre de la santsenca, Anna Antoñico, i el volia incloure perquè tot i que no parla de Sants, és una cançó molt adient.

presentacionoudiscgoncalsuitdesuitessantsabril2018-02

presentacionoudiscgoncalsuitdesuitessantsabril2018-03

Compartir: