El cantautor santsenc Esteban Faro publica el seu primer àlbum en solitari

"En la otra cara de la luna" és el resultat del projecte en solitari que ha emprès el cantautor santsenc Esteban Faro. El pròxim 28 de gener el presentarà a la sala gran de l'Apolo i ens avança alguns detalls a l'entrevista.

El cantautor santsenc Esteban Faro publica el seu primer àlbum en solitari

“En la otra cara de la luna” és el resultat del projecte en solitari que ha emprès el cantautor santsenc Esteban Faro. L’any 2013 va gravar el seu primer disc “Sueños rotos”, i vuit anys més tard de començar la seva trajectòria comença a caminar en solitari amb la gravació d’un EP: “Instantáneas personales”. Aquest 2016, Faro ha decidit apostar per aquest nou projecte que ha aconseguit, en part, amb una campanya de micro-mecenatge.

 

El videoclip del disc ha estat gravat a Sants, oi?

Exacte. Es tracta del single “Tan solo palabras”, i quan estàvem planejant el seu rodatge vam decidir que estaria bé gravar-ho en un pis amb terrassa. Llavors jo coneixia un pis d’un amic nostre que viu davant del Parc de l’Espanya Industrial… i allà el vam filmar.

Com comences a iniciar-te en el món de la música?

Vaig començar a tocar la guitarra a l’esplai. Ho vaig fer de forma autodidàctica. Més tard, he passat per diferents formacions musicals, com a guitarrista i baixista. Fa dos anys vaig començar amb aquest projecte que vaig emprendre de la necessitat de tenir una sèrie de cançons que tenia al calaix i que parlàvem de mi. Vaig decidir tocar-les en concerts de petit format. I sense planejar res, tot va venir rodat, ja que un amic de Madrid, que treballava en un estudi de productor, em va dir de gravar un EP senzill en acústic. A partir d’aquí el vaig presentar i va tenir molt bona rebuda. Un any més tard, em vaig posar a gravar aquest disc.

 

Aquest nou àlbum el fas també amb el productor i guitarrista, Toni Armengol, oi?

Correcte. Ell ha produït diferents discos de Lluís Llach i ha tocat amb grans artistes com Manolo Garcia. Jo tenia molt clar que volia que algú produís aquest disc, perquè si vols tenir un bon producte, t’has de posar en mans de bons professionals.

 

Què inclou aquest disc format per 10 temes que es mouen entre el pop, el rock-and-roll i altres estils?

Jo sempre em defineixo com un cantautor. Són cançons que parlen d’experiències meves. M’agrada el punt que li he trobat a les cançons, ja que hi ha gent que em diu que quan las escolta assegura que allò que jo explico també li ha passat a ell. Això és una de les coses més boniques que em poden dir. Penso que tots vivim vides diferents però paral·leles i tothom, en una situació o altra, ens passen les mateixes coses. Totes les cançons es troben en diverses plataformes digitals.

 

“En la otra cara de la luna” és el nom de l’àlbum i d’una de les cançons que has compost. Quines experiències aportes amb ella?

Aquesta cançó parla de la sensació que tens quan ja has superat les dificultats amb què et trobes a la vida, és a dir, quan pots veure les coses des de l’altra cara de la lluna, i tal com diu la cançó, que còmode s’està allà. “Tan solo palabras” vol fer veure que a vegades ens fa molta por dir les coses i com dir-les, i al final només són paraules que valen la pena dir i que sigui el que Déu vulgui.

 

Aquests temes ja els has interpretat en diversos bars musicals?

Ho he fet al Koitton Club, també a la Pera al carrer Vallespir, i ara col·laboro amb el bar Lute Bar Bowls, al carrer Sant Medir, on també tocaré al febrer. He de dir que el disc és amb banda, on vaig acompanyat de set músics. Som dues guitarres, baix, bateria, teclat, violí, saxo i corista. Normalment vaig jo sol acompanyat d’algun d’ells i si fem concert gran, anem tota la tropa. El pròxim 28 de gener tocarem a la sala gran de l’Apolo.

 

Com has arribat a aconseguir aquest projecte. Quin és el suport que has rebut?

Vaig fer una campanya de micro-mecenatge, ja que tenia molt clar que si em llançava amb aquest disc i buscar un productor, volia “posar tota la carn a la graella” i això implicava molts diners. Amb la campanya hi van participar més de 170 persones, va anar molt bé i es va superar la xifra que m’havia marcat.

noudisccantantestebanfarodesembrede2016-02

noudisccantantestebanfarodesembrede2016-03

Compartir: