El BUC Wheelchair de la Marina tanca una temporada plena d’èxits

La secció de rugbi en cadira de rodes del club del nostre districte ha estat campió d’Espanya i de Catalunya i, després de tres anys, continua reivindicant l’esport adaptat.

El BUC Wheelchair de la Marina tanca una temporada plena d’èxits

El BUC Wheelchair, la secció de rugbi en cadira de rodes del BUC, ha completat un curs esportiu molt profitós. L’equip del nostre barri, amb tan sols tres anys de vida, s’ha proclamat campió de la primera edició de la Copa Catalunya de Quad Rugby i de la primera edició de la Lliga Nacional de rugbi en cadira de rodes, on ha acabat invicte. A més, també competeix a la lliga francesa i hi ha fet un molt bon paper.

En David Campón, el responsable de la secció, reconeix que estan molt contents pel creixement que estan tenint com a equip i subratlla que cada vegada són més visibles i que “això té un impacte social positiu pel club”. “En l’àmbit català, som un projecte pioner i capdavanter”, sentencia. Tanmateix, el rugbi adaptat no està exempt de dificultats. Campón recorda que una cadira estàndard per poder començar a competir costa entre 5.000 i 6.000 €, però es felicita perquè a Espanya ja hi hagi cinc equips competint oficialment i uns altres quatre desenvolupant-se.

Ja fa uns mesos que el BUC Wheelchair s’entrena al Poliesportiu de La Marina i això els hi ha permès créixer. De fet, després d’uns inicis difícils i amb dubtes, amb poc temps han aconseguit passar de quatre a divuit jugadors i s’han catapultat cap a les posicions de privilegi.

Per la Paula Murillo, l’entrenadora de l’equip, l’èxit és que són “una família, que tots es respecten, tots treballen i remen cap a un mateix objectiu”. Murillo afegeix que “l’esport és un dret per a qualsevol persona independentment de les seves capacitats” i està convençuda que “cal seguir trencant el sostre” que es posen cada any per anar creixent i “fer un edifici cada vegada més alt”.

Finalment, per la Marta Llaurador, una de les jugadores de l’equip, sumar-se al projecte del BUC ha estat “un canvi radical”. “Mai havia practicat cap esport, però m’ha anat molt bé tant a nivell físic com a nivell mental i social de relacionar-me amb altra gent amb discapacitat. Conèixer gent amb una realitat semblant a la teva t’ajuda”, conclou. Llaurador argüeix que són “un equip molt variat” i que “s’ha format un grup com una família”.

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-02

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-03

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-04

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-05

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-06

bucwheelchairrugbycampiojuliolde2019-07

Compartir: