El BarnaSants presenta la seva programació de concerts mostrant la cultura com a eina contra el feixisme

El festival santsenc celebra la seva 24a edició i oferirà més de 100 concerts per tots els territoris de parla catalana. Tretze de les actuacions es faran en equipaments del nostre districte amb concerts d'artistes com Joan Reig, Namina, Narcís Perich o Jordi Montañez.

El BarnaSants presenta la seva programació de concerts mostrant la cultura com a eina contra el feixisme

Un any més ja es posa en marxa el BarnaSants, que enguany celebra la seva 24a edició i oferirà més de 100 concerts per tots els territoris de parla catalana. El festival es va presentar oficialment dimarts a l’Antiga Fàbrica Damm i s’estrena el 19 de gener amb un concert de Paolo Conte i Joan Isaac a l’Alguer. Per veure la primera actuació al principat, haurem d’esperar fins el 25 de gener amb el concert de Cesk Freixas a l’Auditori. El lema d’enguany és “Feixisme, mai més” i el director del festival, Pere Camps, explicava que “farà 80 anys que la victòria del feixisme a Catalunya, va acabar amb tots els avenços socials que havíem aconseguit”; per tant, deia que, com a projecte cultural, “volem recordar que el feixisme és la foscor absoluta” per aprendre dels errors històrics.

Durant l’acte de presentació, el propi Pere Camps va destacar alguns dels concerts homenatge del Barnasants, com el de Pete Seeger, del 16 de març, o el concert col·lectiu pel seixantè aniversari de la revolució cubana. En aquest sentit, el director posava en valor el paper de la cultura i afirmava que és “el kalashnikov del segle XXI”. Camps afegia que el Barnasants vol que a partir de la cançó “s’ajudi en la reconstrucció dels valors democràtics per combatre els discursos feixistes”.

La presentació a l’Antiga Fàbrica Damm va comptar amb un petit tast d’alguns dels artistes que actuaran al festival, com les de Sílvia Comes amb Joan Isaac, Montse, Castellà, Ángel Petisme, Namina, Cesk Freixas o Xavier Baró. Precisament aquest últim, actuarà al Casinet d’Hostafrancs durant el mes de març, i comentava que presenta disc nou i que “aquest concert em ve totalment al punt”.

Tretze de les actuacions es faran en equipaments del nostre districte, on va néixer el festival. Seran els concerts de Narcís Perich, Sílvia Bel i Txell Sota, Namina, Olden i Jordi Montañez al Centre Cultural Albareda i les de Dani Caracola & Barsiluna Agraw Project, Joan Vinyals, Mundo Chillón, Manel Joseph, Oscárboles, Pablo Routin, Xavier Baró i Joan Reig al Casinet d’Hostafrancs.

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-01

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-02

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-03

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-04

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-05

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-06

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-07

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-08

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-09

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-10

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-11

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-12

presentaciofestivalbarnasantsgenerde2019-13

Compartir: