El 155 alenteix la tramitació per canviar la gestió de la residència per a gent gran Mossèn Vidal i Aunós de la Bordeta

Els familiars dels usuaris de la residència, que havia de canviar de gestor a principis d'aquest 2018 arran de les queixes veïnals, van reunir-se amb el Secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que els va traslladar que els terminis del concurs d'adjudicació es podrien allargar fins al darrer trimestre de l'any.

El 155 alenteix la tramitació per canviar la gestió de la residència per a gent gran Mossèn Vidal i Aunós de la Bordeta

Els familiars dels usuaris de la Residència Assistida per a Gent Gran Mossèn Vidal i Aunós del barri de la Bordeta denuncien que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució estigui alentint els tràmits del procés administratiu que ha de servir per licitar el concurs de la gestió de l’equipament residencial. Davant aquesta problemàtica, la setmana passada, els familiars van reunir-se amb el Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesies per saber els terminis previstos.

“Si creiem que s’està aturant indegudament la signatura d’algun d’aquests tràmits estarem al carrer. Sentim que els nostres avis són ostatges de la situació política. Si cada tràmit administratiu que ha d’anar al Ministeri triga tres mesos, ens estem anant a finals d’any”, diu María José Carcelén, portaveu de la coordinadora de familiars de la residència i veïna del barri. A més, tem que l’empresa que està gestionant actualment l’equipament, en saber que la Generalitat no li prorrogarà el contracte, “no té gens d’interès a fer cap manteniment ni a cobrir les baixes, i això és molt greu perquè comporta que els nostres familiars no estiguin ben atesos”. La plataforma exigeix que es faci el concurs tan aviat com sigui possible per “millorar la gestió de la residència, les condicions econòmiques, comptar amb una infermera a la nit i garantir altres millores”.

Fonts del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat asseguren haver rebut l’autorització del Ministeri per seguir amb el procés administratiu de contractació. Durant la reunió, Iglesies va traslladar als familiars la situació actual i els va assegurar que el Departament també ha estat tot aquest temps parlant amb l’empresa gestora actual. També diuen que la licitació segueix avançant i que el procés administratiu està pautat. Això vol dir que s’estableixen uns terminis determinats, i segons la conselleria la nova empresa es podria adjudicar durant el darrer trimestre de l’any. En aquest sentit, adverteixen que hi ha diversos factors que podrien fer variar els terminis, com per exemple, el nombre d’empreses que es presentin al concurs i les valoracions que s’hagin de fer.

entrevistausarisresidenciamossenvidalaunosbordetaabril2018

Notícies relacionades:

Compartir: