El 13 de maig torna la caminada que uneix el barri de Sants amb la muntanya de Montserrat

La travessa organitzada per la UEC de Sants arriba a la seva vuitena edició, i enguany com a novetat, el tret de sortida es donarà als nous Jardins de la Rambla de Sants. L'entitat preveu que al voltant d'uns 300 participants recorreran 64,3 quilòmetres senyalitzats, principalment per camins de muntanya.

El 13 de maig torna la caminada que uneix el barri de Sants amb la muntanya de Montserrat

La caminada Sants – Montserrat tornarà a unir els nostres barris amb la muntanya màgica el pròxim cap de setmana del 13 i 14 de maig. La travessa organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Sants arriba a la seva vuitena edició, i sortirà el dissabte 13 a les cinc de la tarda. Enguany, com a novetat, l’inici es donarà des dels nous Jardins de la rambla de Sants, a tocar de la font.

L’entitat preveu que al voltant d’uns 300 participants recorreran 64,3 quilòmetres senyalitzats, principalment per camins de muntanya, fins a arribar a la plaça del Monestir de Montserrat: “Intentem trepitjar el mínim d’asfalt, i passem pel mínim nombre de pobles, prioritzant els caminis de muntanya”, diu Miquel Gombau, vicepresident de la UEC de Sants i director de la caminada.

El recorregut per sortir dels barris i de la conurbació barcelonina serà el mateix que els últims anys, per bé que “passarem per un tram de quatre quilòmetres situat a la llera del riu Llobregat que la Diputació de Barcelona ha obert, i d’aquesta manera evitarem el pas per l’interior d’Olesa de Montserrat com havíem fet altres anys. El parc de Cervantes, la plaça Mireia, Santa Creu d’Olorda, Sant Bartomeu de la Quadra, el Papiol, Castellbisbal, Ullastrell, Esparreguera o Collbató són alguns dels punts que caldrà travessar.

Els participants es trobaran amb vuit punts d’avituallament cada deu quilòmetres, on s’oferirà fruita, aigua, begudes energètiques, i entrepans. Gombau diu que així el participant només s’ha de preocupar de portar una motxilla amb “piles de recanvi, una manta tèrmica i un impermeable”.

Normalment la meitat dels participants de la prova són del barri, i la resta provenen de la resta del país. Tot i que hi ha persones que assoleixen tota la prova en poques hores, Gombau recomana que cadascú vagi al seu ritme i fent parades si ho creuen necessari. Per tornar al barri, l’entitat posarà en servei dos autocars, un que sortirà diumenge a dos quarts de vuit del matí i un altre que ho farà a la una del migdia des del Monestir de Montserrat.

Les inscripcions estan obertes a tothom fins dos dies abans de la sortida. El pròxim 4 de maig s’oferirà una xerrada informativa i presentació de la caminada al local de la UEC de Sants, al carrer Jocs Florals.

presentaciocaminadasantsmontserrat13demaigde2017-02

Compartir: