Dues famílies mantenen viu l’esperit de la Fira de Nadal a la Plaça de Sants

La plaça de Sants amb el carrer Joan Güell acull fins al dia 23 de desembre una Fira de Nadal amb guarniments per al pessebre, el tió, caganers, els tradicionals arbres i plantes de Nadal i tota classe de decoració nadalenca. [[Vegeu fotos]]

Dues famílies mantenen viu l’esperit de la Fira de Nadal a la Plaça de Sants

La plaça de Sants llueix quatre paradetes de Nadal, estan situades a un costat, a tocar del carrer Joan Guell. Hi són des de fa gairebé dos mesos i hi seran fins al dia 23 de desembre. S’hi poden comprar elements propis d’aquesta època de l’any: guarniments per al pessebre, el tió, caganers… A més dels tradicionals arbres i plantes de Nadal, també s’hi pot trobar tota classe de decoració nadalenca. És una imatge que es repeteix des del 1998, quan aquests botiguers –que anteriorment s’instal·laven a la plaça Bonet i Muixí- van ser traslladats en aquesta zona del barri més cèntrica.

L’Enric, un dels botiguers que des de fa vint anys monta la seva paradeta, ens explica que “ara mateix ens n’encarreguem dues úniques famílies, però anys enrere la quantitat de paradetes era molt més gran”, un fet que argumenta amb “l’efecte de la crisi econòmica i la pujada del cost que ens suposa llogar aquest espai”. Assegura que, “ho faig i ho seguiré fent perquè m’agrada, és un hobby vendre i parlar amb els clients i alhora n’obtinc un rèdit econòmic”.

A tall de curiositat, l’Enric ens explica que aquest any s’està venent molt un caganer que han fet ells, “el caganer del llaç groc” i després “la figureta de E.T, segurament per què és una de les grans novetats”. Pel que fa al tradicional caga tió, ressalta que “es tracta del producte més venut d’entre tots els tipus d’elements que venem” i ens tranquil·litza explicant-nos que “mantenen cada any la seva essència i no es reinventen”. Reconeix, també, que el “producte estrella” pels estrangers és el caganer clàssic.

Pel que fa als compradors es mantenen estables “No hem notat una gran baixada en l’àmbit de les vendes, estem vivint un any corrent i no ens podem queixar”. Sobre el perfil dels visitants de la fira ens destaca que “els adults volen gastar poc i els nens s’ho volen gastar tot”. Mentre que per els clients més grans “els ramets de la bona sort són, sense cap mena de dubte, els més reclamats”.

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-01

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-02

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-03

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-04

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-05

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-06

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-07

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-08

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-09

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-10

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-11

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-12

firadenadalcarrerjoanguelldesantsdesembrede2018-13

Compartir: