Denuncien casos d’enverinament de gossos als Jardins de Can Mantega i al Parc de Can Sabaté

En les últimes setmanes, als Jardins de Can Mantega del barri de Sants i al parc de Can Sabaté de la Marina, s’han donat casos d’enverinament de gossos, que van menjar salsitxes amb agulles de cap a dins. Un dels dos animals va necessitar ser operat per a l’extracció de l’agulla, mentre que l’altre la va expulsar seguint una dieta especial de fibra.

Denuncien casos d’enverinament de gossos als Jardins de Can Mantega i al Parc de Can Sabaté

En les últimes setmanes, als Jardins de Can Mantega del barri de Sants i al parc de Can Sabaté de la Marina, s’han donat dos casos d’enverinament de gossos. Els dos animals van menjar salsitxes amb agulles de cap a dins, però gràcies a la ràpida intervenció dels seus amos i veterinaris se’ls va poder salvar la vida. Un dels dos va necessitar ser operat per a l’extracció de l’agulla, mentre que l’altre la va expulsar seguint una dieta especial de fibra.

David Pumarola, de la Clínica Veterinària Animàlia Barcelona que té la seva seu al barri d’Hostafrancs, va ser qui va operar aquest primer gos i explica que “dos dels nostres pacients habituals van venir amb aquesta problemàtica”. Per sort els dos van donar-se compte de l’accident al moment i les radiografies van confirmar-ho. “Cada dues hores fèiem una radiografia per veure si l’agulla transitava per l’intestí, vam veure que en un dels gossos l’agulla no avançava i vam haver d’intervenir”, detalla Pumarola. En cas de no veure al moment que l’animal s’ha menjat una agulla d’aquestes, l’animal pot patir un forat a l’intestí que deriva en una infecció a l’abdomen.

Des d’aquesta clínica afirmen que en els últims dos anys han patit casos similars i Pumarola recorda que “fins i tot la policia va intervenir en una operació per detenir una persona que es dedicava a això”. En aquests casos és competència dels Mossos d’Esquadra poder intervenir davant un delicte de maltractament animal. Per això una de les persones afectades ja ha interposat una denúncia i demanen al veïnat i usuaris d’aquests parcs que alertin a la policia davant de nous casos. Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, afegeix que “és una situació que no s’ha de menystenir, ja que als parcs també hi ha infants i és perillós”.

Imatge de la radiografia: Clínica Veterinària Animàlia Barcelona

Compartir: