Diversos centres escolars de Sants-Montjuïc ultimen les obres de millora iniciades a l’estiu

El nou curs escolar ha començat amb reformes i millores en diversos centres educatius dels nostres barris. L'obra més significativa és la que encara s'està executant a l'Escola Bàrkeno de la Marina, on s'han destinat 171.569 euros per millorar la xarxa de sanejament i la planta baixa de l'edifici.

Diversos centres escolars de Sants-Montjuïc ultimen les obres de millora iniciades a l’estiu

El nou curs escolar ha començat amb reformes i millores en diversos centres educatius dels nostres barris. A la ciutat, les obres que s’han fet, en la majoria dels casos durant l’estiu, han suposat una inversió total d’uns 7 milions d’euros, dels quals 4,6 han estat aportats per l’Ajuntament de Barcelona.

L’obra més significativa és la que encara s’està executant a l’Escola Bàrkeno de la Marina, on s’han destinat 171.569 euros per millorar la xarxa de sanejament i la planta baixa de l’escola. “És el quart any que durant l’estiu realitzen obres de reforçament de pilars, de canalització de clavegueres i de teulades”, explica la directora del centre, Isabel Castelló. Els treballs que finalitzaran el 21 d’octubre, permetran que “tot canalitzi millor i que no hi hagi cap humitat en el centre”.

Castelló lamenta que hagin hagut de començar el curs escolar amb les obres entremig: “els permisos han arribat tard i han sorgit problemes que ho han endarrerit tot, per això vam haver de fer una reunió d’emergència per prioritzar que el 8 de setembre s’acabés la primera fase”. Ara que la primera fase de l’obra ja ha finalitzat, cal realitzar la fase 2 que “implica continuar en la construcció d’uns lavabos nous a la zona d’AMPA i d’acollida, i seguir amb la canalització”, perquè mai que el teatre es remodeli compleixi la normativa. I és que la directora reivindica que es millorin les instal·lacions del teatre que hi ha a l’interior de l’escola perquè es pugui obrir al barri, “és l’únic teatre antic, nostàlgic i insegur del qual disposa el veïnat, i que ha de donar resposta a les necessitats culturals o socials que existeixen”.

També s’ha intervingut en altres centres del districte. A l’Escola XXV Olimpíada s’han invertit 14.836 euros per millorar la seguretat del centre; a l’Escola Jaume I de Sants s’ha invertit quatre mil euros per adequar els espais per a noves necessitats d’escolarització, igual que a l’Escola Poble-sec on el cost d’aquesta adequació ha estat de 10 mil euros. Finalment, el Centre Formatiu d’Adults de Sants – Sant Raimon de Penyafort ha finalitzat fa pocs dies l’adequació d’espais per a millores del centre que ha tingut un cost de 15.000 euros.

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-01

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-02

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-03

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-04

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-05

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-06

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-07

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-08

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-09

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-10

obresescolabarkenolamarinasetembrede2016-11

Compartir: