Difícil acord entre el Districte i els veïns per dignificar la plaça Súria i el passatge d’Andalusia

El Districte i els veïns de la plaça Súria i passatge Andalusia del barri de la Bordeta, continuen sense arribar a un acord sobre qui s'ha de fer càrrec d'aquests espais qualificats d'ús públic però de titularitat privada. Totes dues bandes van reunir-se per concretar la col·laboració per part del Districte, que es mostra disposat a millorar l'enllumenat i el paviment del passatge.

Difícil acord entre el Districte i els veïns per dignificar la plaça Súria i el passatge d’Andalusia

El Districte de Sants-Montjuïc i els veïns de la plaça Súria i passatge Andalusia del barri de la Bordeta, continuen sense arribar a un acord per trobar una solució sobre qui s’ha de fer càrrec d’aquests espais qualificats d’ús públic però de titularitat privada. Fa unes setmanes totes dues bandes van reunir-se per concretar la col·laboració econòmica per part del Districte que es mostra disposat a millorar el passatge d’Andalusia, com l’enllumenat o el paviment.

Tot i ser un espai privat, les comunitats de propietaris han d’assumir uns costos, segons Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc: “Vam acordar que faríem una valoració del cost de les obres de reurbanització d’aquest passatge privat per després tornar a seure amb els veïns per veure com repartir aquests costos”. Pel que fa a la plaça Súria, hi ha un pàrquing privat amb deficiències i desperfectes que, segons Jiménez, els propietaris han d’assumir.

Tot i la voluntat del Districte, els veïns no estan disposats a fer una aportació econòmica parcial per la remodelació, i demanen que l’administració se’n faci càrrec de la seva totalitat. “No és just pagar una cosa que no ens toca, tothom que vol hi passa i ho embruta, això no és acceptable”, considera Juli Pomareda, veí del passatge d’Andalusia que opina que “el que ens han proposat des de fa vuit anys no és raonable, i considero que l’Ajuntament hauria de qualificar aquest espai com a públic”. El veí explica que el clavegueram del passatge d’Andalusia està embossat, cal treure les jardineres, instal·lar papereres i regar el sòl, i la plaça Súria “cada vegada està més deteriorada”.

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-09

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-01

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-02

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-03

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-04

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-06

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-07

placasuriapassatgeandalusialabordetamaigde2016-08

Compartir: