Dia d’actes unitaris passat per aigua a la Festa Major, però que ha permès celebrar la majoria d’activitats

Algunes de les activitats infantils com les exhibicions dels Mossos d’Esquadra s'han fet a primera hora del matí al Parc de l'Espanya Industrial, i d'altres s'han traslladat al Casinet d'Hostafrancs. [[Vegeu fotos]]

Dia d’actes unitaris passat per aigua a la Festa Major, però que ha permès celebrar la majoria d’activitats

La previsió meteorològica d’aquests dies ja avisava de la pluja que podria caure al llarg d’aquest dimarts, dia marcat a l’agenda pels actes unitaris de Festa Major. Les previsions no han fallat i, efectivament, durant aquest dimarts al matí ha caigut un fort aiguat al districte de Sants-Montjuïc. Aquesta previsió ha obligat a suspendre La Festa d’Aigües als Jardins de la Rambla de Sants i la visita audiodescrita per a persones amb dificultats de visió.

D’altra banda, la resta d’activitats previstes s’han desenvolupat tot adaptant-se al temporal. De fet, com que la gran part d’aquestes precipitacions s’han concentrat de dotze a una del migdia, algunes de les exhibicions dels Mossos d’Esquadra s’han mantingut al parc de l’Espanya Industrial. Des del cos policial han mostrat les seves unitats de trànsit, la unitat de desactivació d’explosius i la d’intervenció de muntanya. Tot i que altres anys també hi era l’unitat canina amb exhibició inclosa, enguany no hi ha pogut participar. El sotsinspector Manel Segura ha assegurat que això es porta a terme “perquè el veïnat, sobretot els nens i nenes, puguin veure com treballem”. Com a novetat hi ha hagut l’unitat de subsòl, però ha fallat la canina per “qüestions operatives, amb altres serveis prioritaris”, ha apuntat.

Els actes unitaris s’han volgut centrar, sobretot, en l’atenció dels infants. Com que la pluja amenaçava s’ha decidit traslladar les altres activitats al Casinet d’Hostafrancs, com els jocs del Tata Inti, el taller de circ amb Ska Circus i l’animació infantil amb Landry el Rumbero. Segons ens explicava una de les dinamitzadores del Tata Inti aquesta casualitat “ha estat fantàstica perquè ha coincidit l’espai de joc lliure amb una altra sala on s’ha fet aquest concert i els més petits hi podien ballar”. El Casinet d’Hostafrancs s’ha convertit durant la tarda en un punt de trobada per a totes les edats perquè, a banda d’aquestes activitats pels més petits i els seus pares i mares, al casal hi havia també avis i àvies jugant a jocs de taula.

A més a més, dins la programació dels actes unitaris, també s’ha celebrat el bàsquet de carrer en família i s’ha instal·lat un Punt Verd al Parc de l’Espanya Industrial i l’unitat mòbil de donació de sang. Sota la campanya ‘Dona el millor de tu, dona sang’, el seu autobús ha estat tot el dia als Jardins de la Rambla de Sants.

Clicant al reproductor podeu escoltar la retransmissió dels actes unitaris:

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-01

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-02

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-03

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-04

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-05

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-06

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-07

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-08

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-09

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-10

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-11

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-12

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-13

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-14

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-15

actesunitariamatifestamajordesants27agost2019-16

Compartir: