Després de 63 anys, el negoci familiar Galera Moda Home del barri d’Hostafrancs abaixarà la persiana

Va ser el pare d’en Joan Galera qui va obrir el comerç el 1956 al lloc on encara es troba, al número 84 del carrer Creu Coberta, just a la cantonada amb Callao. Després de dedicar-hi tota una vida, en Joan es jubila i ens mostra algunes de les fotografies més antigues. [[Vegeu fotos]]

Després de 63 anys, el negoci familiar Galera Moda Home del barri d’Hostafrancs abaixarà la persiana

La històrica botiga Galera Moda Home del barri d’Hostafrancs abaixa la persiana. Joan Galera, el propietari del negoci familiar, es jubila després de complir 66 anys aquest passat mes de març. Va ser el pare d’en Joan qui va obrir el comerç el 1956 al lloc on encara es troba, al número 84 del carrer Creu Coberta, just a la cantonada amb Callao. “El meu pare era sastre i en aquella època, a base de treballar moltes hores, feia vestits a mida”, recorda l’actual propietari. Ja en aquella època, Joan Galera ajudava en el negoci familiar quan tornava de l’escola. Ara, però, tal i com reconeix “és hora d’estar per la família, pels fills i pels néts”.

Sobre aquella època, recorda ajudar fent les etiquetes dels pantalons dels vestits a mida i, sobretot, “repartint els diumenges a domicili els vestits que ens havien encarregat al llarg de la setmana”. Tot i ser un bon estudiant, els pares ja li van dir que s’hauria d’encarregar de la botiga. “Ja amb els anys m’hi quedo, em caso i juntament amb la meva dona portem el negoci, no me’n penedeixo gens”, diu orgullós Galera.

Després de 63 anys en actiu, la botiga hostafranquina ha mantingut la seva essència “sempre cal renovar-se perquè l’estil vestits d’home no és el mateix”, explica Joan Galera. Sempre han ofert roba d’home, però el local ha canviat “Fa 13 anys de l’última remodelació i tot i que ens mantenim amb la moda masculina, ara els vestits no són iguals i cada cop es ven més roba d’esports”.

A nivell de barri, els comerços de proximitat i històrics van tancant. En aquest sentit, el propietari de Galera Moda Home es mostra orgullós de veure com la seva botiga s’ha mantingut. Sobretot gràcies a “la fidelitat del veïnat, però també als usuaris que venen d’altres llocs de la ciutat i al turisme”. En això també ajuda l’ubicació, tal i com reconeix Joan Galera, davant del Mercat d’Hostafrancs i en ple centre de l’eix comercial de Creu Coberta.

En l’aspecte positiu, la botiga no tancarà i hi haurà un cert relleu. “En breu se sabrà qui agafa el relleu i, fins i tot, hi ha la possibilitat de mantenir el mateix nom, encara que no ho segueixi la nostra família”, desvetlla Joan Galera. Ara es troben en ple procés d’acabar les peces de roba que encara tenen. “Un cop em vaig jubilar ja ho vaig preveure, tot i que ja estem a punt de tancar l’etapa de la botiga, ara ve una etapa molt bonica de la vida també”.

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-01

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-02

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-03

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-04

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-05

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-06

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-07

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-08

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-09

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-10

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-11

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-12

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-13

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-14

tancamentbotigagaleramodacreucobertaabrilde2019-15

Compartir: