Desnonen una família santsenca amb una dona embarassada i un menor de 9 anys al carrer Gayarre

Els fets es van produir divendres entorn les nou del matí, quan els Mossos d'Esquadra es van presentar al domicili i van canviar el pany mentre la dona es trobava acompanyant al seu fill de nou anys a l'escola. La família que vivia en aquest pis des de l'octubre del 2014 pagant una mensualitat de 650 euros, ja va tenir un primer intent de desnonament al maig.

Desnonen una família santsenca amb una dona embarassada i un menor de 9 anys al carrer Gayarre

Una santsenca embarassada de nou mesos i la seva família han estat desnonats del seu pis del carrer Gayarre, al barri de Sants. Els fets es van produir divendres entorn les nou del matí, quan els Mossos d’Esquadra es van presentar al domicili mentre la dona es trobava acompanyant al seu fill de nou anys a l’escola: “Quan estava tornant a casa s’ha trobat cinc furgonetes dels Mossos d’Esquadra canviant el pany de la seva porta”, explica Lucia Delgado, membre de la PAH, qui denuncia que l’Eva “no va ser notificada de cap data de desnonament”.

Segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el jutjat número 7 de Barcelona ha estat el que ha ordenat aquest desallotjament, que qualifiquen “d’il·legal“. La família que vivia en aquest pis des de l’octubre del 2014 pagant una mensualitat de 650 euros, ja va tenir un primer intent de desnonament el passat mes de maig, apunta Delgado. A partir de l’any 2016, la família es va trobar amb problemes econòmics i van haver de deixar de pagar una mensualitat. A partir d’aquest moment, la veïna va sol·licitar una ajuda d’urgència al pagament del lloguer a l’Ajuntament de Barcelona, que li va ser concedida. No obstant això, la propietat va posar una demanda per impagament al cap de deu dies que la veïna comuniqués que disposava de l’ajuda.

Així, la PAH denuncia l’actitud del jutge per dur a terme aquest desnonament “sense avisar a la família ni als serveis socials per poder activar la protecció d’aquestes famílies vulnerables”. També acusa “la complicitat” dels Mossos d’Esquadra i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “per no signar el protocol amb els ajuntaments on es pacten els temps d’avís previ a un desnonament”. A més, la plataforma exigeix a l’Ajuntament un reallotjament perquè aquesta família pugui viure en condicions.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que tenia constància d’aquest cas des de principis del mes de maig, quan la dona els hi va fer saber que no podia seguir pagant el lloguer. Durant aquestes setmanes s’ha estat treballant en el seu cas des de la Mesa d’Emergència, per aconseguir un reallotjament en règim de lloguer social a la família. Fonts del consistori asseguren que no han estat avisats de l’ordre de desnonament. L’Ajuntament ha qualificat la situació viscuda aquest divendres d’excepcional, i ha decidit oferir a la família una solució habitacional provisional des del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona, però la dona l’ha rebutjada i ha decidit marxar a viure, de moment, a casa d’uns membres del seu entorn personal. Segons l’Ajuntament, se segueix treballant en el cas, des de l’àrea de serveis socials, per trobar un habitatge per la família desallotjada.

desnonamentcarrergayarresantsjunyde2017-02

Compartir: