Denuncien que la Residència Vidal i Aunós de la Bordeta es va quedar sense aire condicionat en plena onada de calor

Els familiars dels avis i àvies que viuen a la Residència Assistida per a Gent Gran Mossèn Vidal i Aunós del barri de la Bordeta, demanen a la Generalitat que invertexi en l'equipament i expliquen que ja el 2018 van estar més de 13 hores sense llum.

Denuncien que la Residència Vidal i Aunós de la Bordeta es va quedar sense aire condicionat en plena onada de calor

La Residència Assistida per a Gent Gran Mossèn Vidal i Aunós del barri de la Bordeta ha tingut una setmana complicada. Coincidint amb l’onada de calor dels últims dies de juny, l’aire condicionat va deixar de funcionar. Davant aquesta situació, l’empresa gestora va llogar aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no els podia utilitzar perquè la instal·lació elèctrica fallava. Maria José Carcelén, representant dels familiars al Consell de Participació de la Residència, recorda que “ja el 2018 vam estar fins a 13 hores sense llum”. Pel que fa aquesta setmana “pensàvem que no seria greu”, explica Carcelén, el dissabte 29 de juny el problema semblava aparentment resolt, però diumenge l’aire condicionat va tornar a fallar i no arribava a la tercera i a la quarta planta. Finalment, ja dilluns 1 de juliol funcionava a la tercera planta, però a la tarda va deixar de funcionar arreu. Ara de moment l’avaria ja està resolta. Des del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat afirmen en un comunicat que “dilluns la incidència ja estava solucionada”.

La portaveu dels familiars dels usuaris es mostra preocupada perquè “aquesta pot ser una solució puntual, perquè ja hi van haver problemes el 2018 i si tornen, quedarà en evidència la mala instal·lació” i denuncia que és “una falta absoluta d’inversió per part de la Generalitat”. Per a solucionar-ho, fa èmfasi en què “cal inversió, i només se solucionarà amb inversió”. En aquest escenari, Jose Luís Oliver, també membre del Consell de Participació, recorda que “el 2017 ja vam entregar un dossier amb tots els problemes registrats en la instal·lació i l’estat general de la residència”. La Generalitat, llavors, “no va fer cap actuació global, només intervé quan ens trobem amb algun problema”, indica Oliver. Com és el cas de les canonades, que estan provocant fuites d’aigua i humitats en alguns banys de la residència.

Jose Luis Oliver confirma també que tiraran endavant “una denuncia per incompliment de l’acord per les ajudes a la gent gran davant l’onada de calor per part de la Generalitat i estem meditant també portar-ho a la Fiscalia”. Sobretot, recorda que “ara els avis i àvies estan bé, després del moviment d’aquesta setmana per fer arribar aire fred”.

Per la seva banda, des del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat expliquen en el comunitat que l’avaria no es tracta ni d’un mal manteniment ni al fet que les màquines estiguin obsoletes, sinó d’un cas fortuït imprevisible. Un cop es va detectar el problema la setmana passada es van instal·lar aparells autònoms de refrigeració i ventiladors, es va fer un seguiment de la temperatura i es va reforçar la hidratació.

queixesaireacondicionatresidenciavidaliaunosbordetajuny2019-02

queixesaireacondicionatresidenciavidaliaunosbordetajuny2019-03

queixesaireacondicionatresidenciavidaliaunosbordetajuny2019-04

Fotos dels aires condicionats cedides pels familiars dels usuaris de la residència.

Compartir: