De barri humil i amb valors obrers, la música de Youssef Sultan al barri de la Marina

En Youssef Sultan va debutar en un concert en solitari com a cantautor a la Biblioteca Francesc Candel del barri de la Marina.

De barri humil i amb valors obrers, la música de Youssef Sultan al barri de la Marina

A Youssef Sultan sempre li ha agradat cantar i tocar la guitarra. Però, com ell reconeix, “sempre era entre amics o en altres espais tancats”. Havia tocat davant de persones, però el passat desembre va debutar en un concert com a cantautor a la Biblioteca Francesc Candel del barri de la Marina.

“El meu estil personal és de cantautor, jo sol amb la guitarra i un tamboret alt”, explica Sultan. Tot i que en la seva primera actuació, perquè “era un dia especial”, recorda, va cantar algunes versions. D’altra banda, també té temes propis i el què narra en aquestes lletres és “l’orgull de classe obrera i la dificultat de créixer en barris humils però amb valors”. Youssef Sultan és natural de la Trinitat Vella, però va escollir estrenar-se al barri de la Marina perquè, més enllà de l’oferta d’un company de feina per tocar en obert, “és una zona de lluita i que comparteix els mateixos valors que els del barri on visc”, considera.

Per a ell, la primera experiència va ser “màgica, per totes les emocions que es desprenen de la música”. Ara ja pensa en properes actuacions, com a Torre Baró, “un altre barri de la perifèria que connecta amb l’esperit de la meva música”. Però, no s’oblida de Sants-Montjuïc i espera tornar a tocar al districte, ja que “va ser una experiència genial” i a més, pel tipus d’actuacions que es fan a la Francesc Candel, tindria espai “per a recitar poesia, a més de música”.

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-08

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-01

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-02

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-03

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-04

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-05

concertyoussefsultanbibliotecafrancesccandellamarinadesembre2018-07

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: