Creu Coberta il·lustrarà les seves botigues per facilitar l’accés a qui pateix autisme

En un total de 26 comerços del barri d'Hostafrancs s’instal·laran aquests dibuixos i il·lustracions que mostraran la tipologia del comerç per així facilitar l’accés a les persones amb autisme. L’Associació de Comerciants de Creu Coberta i la Fundació Junts Autisme han impulsat aquesta iniciativa.

Creu Coberta il·lustrarà les seves botigues per facilitar l’accés a qui pateix autisme

L’Associació de Comerciants de Creu Coberta segueix potenciant el seu àmbit social i, al llarg d’aquest juliol, pictoritzarà l’eix comercial juntament amb la Fundació Junts Autisme. En un total de 26 comerços del barri d’Hostafrancs s’instal·laran aquests dibuixos i il·lustracions que mostraran la tipologia del comerç per així facilitar l’accés a les persones amb autisme, davant les seves dificultats en la comunicació i el llenguatge. L’objectiu és fer d’aquest eix comercial un espai d’accés universal. Aquests pictogrames són propietat del Govern d’Aragó i han estat creats per Sergi Palao.

D’aquesta manera, Creu Coberta serà un “referent a nivell de ciutat quant a acompanyament i ajuda a les persones que pateixen autisme”, recorda el president de l’associació de comerciants hostafranquina, Lluís Llanas. El tret de sortida d’aquesta campanya, que ja serà permanent, serà aquest divendres 12 de juliol amb una tarda d’activitats i de tallers de sensibilització sobre l’autisme i un sopar-espectacle al Meeting Point, amb la col·laboració del menjador social Canpedró d’Hostafrancs. Aquest sopar tindrà un cost de 20 euros i la recaptació anirà meitat i meitat per Junts Autisme i per Canpedró. Marta Campo, responsable de comunicació de Junts Autisme, detalla que “hem buscat crear xarxa amb altres entitats i col·laborem amb Canpedró i amb l’associació Asperger New Life del Poble-sec, que realitzaran aquest espectacle”.

La col·laboració va més enllà i, tal i com explica Llanas, “s’establirà un punt blau d’atenció a les persones amb autisme i s’impartirà una formació als comerços participants per saber com atendre i ajudar a qui pateix aquesta patologia”. Aquesta iniciativa és important per “les dificultats que tenen les persones amb autisme per comunicar-se i interpretar el món que els envolta”, apunta Marta Campo. Amb aquests pictogrames, “dibuixos senzills i esquemàtics de cada negoci”, les persones amb autisme podran entendre el què es troba a cada comerç.

 

Compartir: