Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

cartellcorrellenguasantsoctubrede2017-02

cartellcorrellenguasantsoctubrede2017-01

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 homenatjarà Lola Anglada

 Ja està tot a punt per al Correllengua 2017 als nostres barris! Dissabte 21 d’octubre se celebraran més d’una vintena d’activitats a la plaça de Sants amb l’objectiu de fomentar la llengua i cultura catalanes. Us hi esperem!

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta se celebrarà el dissabte 21 d’octubre a la plaça de Sants i tindrà com a protagonista la figura de Lola Anglada, il·lustradora i narradora de contes infantils. Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el Correllengua d’enguany recordarà no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

Aquesta nova edició del Correllengua manté totalment vigents els objectius de l’activitat: el foment de la llengua i cultura catalanes en una jornada transversal, oberta, participativa i popular. La reivindicació i la festa també hi són presents, i és que dissabte 21 d’octubre la plaça de Sants acollirà un munt d’activitats per a tots els gustos i edats: diables, tabalers, mostra d’entitats, puntaires, gegants, activitats infantils, poesia, cant coral, castellers, xocolatada…

Entre les activitats programades d’enguany destaquem la mostra d’entitats, el dinar popular a càrrec del restaurant Terra d’Escudella, que prepararà un menú especial que podreu degustar a la plaça de Sants a les 14.30 h. (cal tiquet). A les 19 h es realitzarà el Manifest del Correllengua 2017 amb l’arribada de la flama i seguidament el parlament, que anirà a càrrec de Núria Feliu, cantactriu santsenca.

Al vespre a les 20 h, la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet i donaran el tret de sortida al correfoc i cap a les 20.45 h, serà el torn dels Diables i Tabalers de Sants. A la nit arriba la música a partir de les 21.30 h amb el 3r concurs de rap i hip-hop en català i el concert d’Icarians. El punt i final a la festa el posarà Catfolkin, amb el seu folk rock en català. Aquests dos concerts se celebraran a l’Auditori de les Cotxeres de Sants, una de les novetats d’aquest any.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats.

Actes previs del Correllengua:

Dies abans, una Ambaixada del Correllengua recorrerà diverses escoles dels barris i començaran els treballs infantils sobre el Correllengua.

L’aparador de les Cotxeres de Sants i a la Botiga Abacus d’Hostafrancs acollirà l’exposició de cartells de la 9a Edició Concurs de Cartells del Correllengua 2017.

El divendres 20 d’octubre es farà l’Acte de presentació del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 a la Botiga Abacus d’Hostafrancs a les 19.30 h del vespre, amb el lliurament dels premis de la 9a Edició del Concurs de Cartells del Correllengua, que en aquesta edició ha guanyat en la categoria d’adults Marta López, i Júlia Yuste i Mariona Redondo de 10 anys en la categoria infantil. L’acte es clourà amb l’actuació del cor Jove de la Coral Sant Medir i el recital poeticomusical dedicat a Lola Anglada, a càrrec de Jaume Calatayud i Vicenç Monera.

I a més a més…

Una altra de les novetats d’aquest any són els actes d’homenatge a Lola Anglada que es realitzaran a la Lleialtat Santsenca el diumenge 29 d’octubre: amb exposició, música i projecció d’un documental.

Compartir: