Coòpolis presenta els primers vuit cubicles que acolliran projectes d’economia social i solidària a Can Batlló

A partir d'aquí, tots els projectes presentats tindran una puntuació seguint els criteris establerts en les bases de l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona Coòpolis. Les vuit propostes guanyadores podran instal·lar-se a partir de l'1 de febrer i podran ocupar l'espai un mínim de sis mesos i un màxim de tres anys. [[Vegeu fotos]]

Coòpolis presenta els primers vuit cubicles que acolliran projectes d’economia social i solidària a Can Batlló

L’espai de Coòpolis de Can Batlló ja està en marxa. És per això que l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona Coòpolis BCN obre, fins aquest dilluns 13 de gener, un procés de presentació de candidatures per optar a ocupar els vuit cubicles de què disposa. Al llarg d’aquesta setmana han celebrat una jornada de portes obertes perquè, així, els projectes d’economia social i solidària interessats puguin visitar les instal·lacions i conèixer els requisits necessaris per aconseguir l’espai.

Alba Arnau, membre del projecte, recorda que “al llarg d’aquest dimecres s’han fet unes portes obertes per explicar els requisits per formar part de Coòpolis”. Els vuit espais que s’ofereixen compten amb 30 o 23 metres quadrats, taules de treballs individuals, connexions d’electricitat i internet, armariets i porta amb clau a banda de serveis com ara la neteja, l’accés a aules de formació i de reunions i els  serveis d’assessorament. Arnau destaca que “com a Ateneu Cooperatiu s’ofereix recolzament i acompanyament als inicis dels projectes d’economia social i solidària”. En aquest sentit, es dona assessorament jurídic per esdevenir cooperativa i ajuda per tirar endavant en els primers passos. “A més, entre els requisits, busquem projectes que no estiguin subjectes al capital, arrelats al territori i amb la vida de les persones per davant”.

A partir d’aquí, tots els projectes presentats tindran una puntuació seguint els criteris establerts en les bases de Coòpolis. Les vuit propostes guanyadores podran instal·lar-se a partir de l’1 de febrer i podran ocupar l’espai un mínim de sis mesos i un màxim de tres anys. Sobre aquest procés, la gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Sònia Frías, explica que “és un projecte inegral de foment de l’economia social i solidària impulsat tant per les cooperatives com pel veïnat”. A més, celebra que “Coòpolis compta amb el suport tant de la Generalitat com de l’Ajuntament”. Sobretot, per part del consistori ja que tot el finançament de les obres i del projecte ha anat a càrrec de l’administració municipal.

presentacioprimerscubiclescoopoliscanbatllogenerde2020-01

presentacioprimerscubiclescoopoliscanbatllogenerde2020-02

presentacioprimerscubiclescoopoliscanbatllogenerde2020-04

Compartir: