Cooperatives del barri expliquen la seva experiència amb el finançament alternatiu

Algunes de les principals cooperatives d'economia social i solidària dels nostres barris i entitats finançadores van participar, dimarts al vespre, en la xerrada "Experiències de finançament alternatiu de projectes" que es va fer a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. [[Vegeu fotos]]

Cooperatives del barri expliquen la seva experiència amb el finançament alternatiu

Algunes de les principals cooperatives d’economia social i solidària dels nostres barris i entitats finançadores van participar, dimarts al vespre, en la xerrada “Experiències de finançament alternatiu de projectes” que es va fer a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. La consultoria ètica Tàndem Social, impulsada per quinze persones, va ser l’encarregada de conduir aquesta activitat, també programada en altres tres districtes de la ciutat.

La finalitat de la sessió va ser donar a conèixer les experiències del veïnat i entitats, que van poder intervenir per fer arribar els seus dubtes sobre el finançament alternatiu de projectes. La Ciutat Invisible, és una de les cooperatives beneficiades per aquest model, que van utilitzar alhora de comprar el local que tenen al carrer Riego del barri de Sants: “Sempre hem intentat treballar el mínim possible amb entitats financeres convencionals i, per tant, hem apostat per entitats de finances ètiques i solidàries”, deia l’Hernan.

La sessió també va comptar amb la plataforma de micromecentatge Verkami, que va néixer de la mà d’en Jonas, el seu pare i el seu germà. “Vam veure que aquest fenomen estava començant a Estats Units, i nosaltres, per les nosaltres inquietuds, vam decidir emprendre i començar el Verkami, com una eina perquè artistes i creadors poguessin aconseguir el finançament necessari”, explicava en Jonas, cofundador de la plataforma.

Des de la Cooperativa d’Habitatge La Borda també treballen, des de l’any 2011, per accedir a l’habitatge, desmarcant-se de la compra i el lloguer convencionals, “volem posar les persones al centre, garantint l’habitatge assequible al llarg del temps”, exposava l’Arnès. Per fer-ho, s’ha utilitzat el model de “cessió d’ús” de 28 habitatges que s’estan construint al carrer Constitució, a la Bordeta.

En la mateixa línia, en Ramon de Coop57, va defensar el que definia “com una economia diferent, que hem de començar a construir al marge de la que hem conegut, i on el centre han de ser les persones i no el capital”. Aquesta organització s’encarrega de “recollir diners de la societat, és a dir, part dels seus estalvis, amb els que financem projectes col·lectius amb una finalitat social, per sobre l’econòmica i que puguin generar llocs de treball”.

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-01

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-02

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-03

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-04

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-05

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-06

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-07

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-08

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-09

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-10

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-11

financamentalternatiuprojectescooperativessantsnovembre2017-12

Compartir: