Concert de l’Orfeó Atlàntida a l’església de Santa Maria de Sants: “Requiem de Luigi Cherubini”

Concert de l’Orfeó Atlàntida a l’església de Santa Maria de Sants: “Requiem de Luigi Cherubini”

Venda d’entrades anticipades al Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, al carrer de Sants 79.

L’Orfeó Atlàntida és una de les entitats corals més antigues de Catalunya, fundada l’any 1926 al barri barceloní d’Hostafrancs. Des de gener del 2005 el dirigeix en Milén P. Panayótov, i l’Arnau Roura n’és el Director Adjunt i director del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida.

Al llarg de la seva història, l’Orfeó Atlàntida ha anat evolucionant amb els temps, tant com a entitat com en el vessant musical. Una mostra és el fet que durant aquest temps s’han interpretat obres d’estils i autors molt diversos en sales de renom del nostre país. Ha viatjat a Alemanya, Hongria, França, Itàlia en nombroses ocasions per participar tant en intercanvis corals com en Festivals Internacionals.

Els darrers repertoris més destacats son: “Requiem for the living” de Dan Forrest (2017), essent la primera interpretació d’aquesta obra a Barcelona i també interpretat a França amb l’Orquestra del Conservatori de Perpinyà i el Choeur Osmose; Te Deum” Johan Gottlieb Naumann i Otce nas” Leos Janacek (2016) a l’Auditori de Barcelona amb motiu del 90 aniversari de l’Orfeó; Antologia de la música catalana (2015) un repàs per la música d’autors catalans des del s. XIV fins a l’actualitat. Interpretat a Barcelona i també en el Festival Internacional de Carpi (Itàlia); Rússia (2014) concert dedicat a la música ortodoxa i a la música tradicional russa harmonitzada per D. Xostakóvitx, a la Biblioteca Nacional de Catalunya; “Missa de Glòria” de G. Puccini (2011-2013-2014) a l’Auditori de Barcelona, acompanyats pel Cor Dyapason i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Dirigits pel mestre Valentí Miserachs, un dels més grans experts a nivell mundial en música sacra, especialment en l’obra de Giaccomo Puccini.

El proper diumenge 8 de juliol a les 19h, presentem a l’església de Santa Maria de Sants el “Rèquiem” de Luigi Cherubini, que va ser compost el 1815 i estrenat el 21 de gener de 1817 a l’Abadia de Sant Denís de París en la memòria del rei Lluís XVI i per commemorar l’aniversari de la seva execució. Va tenir un gran èxit, tot i que també va ser polèmic per l’ús d’un cor mixt, fet que no va agradar a les autoritats religioses.

La importància del Rèquiem en do menor del mestre italià es troba en el seu esperit de renovació dins del gènere de la música funerària: la seva grandiositat, que es fa especialment evident en el Dies Irae, que marcarà les pautes de la missa de difunts romàntica. La foscor de la instrumentació i l’absència de veus solistes formen una poderosa combinació que determina la sonoritat règia, ombrívola i introspectiva de l’obra.

És la primera ocasió en molts anys que l’Orfeó presenta una gran obra en el nostre Districte i volem mostrar una altra vessant del nostre Orfeó als nostres veïns, que estan acostumats a escoltar-nos en concerts on interpretem peces curtes o fragments d’obres més grans. El repte del Rèquiem de Cherubini és que no hi ha solistes, així que el cor participa en tots els moviments, representant una alta exigència pels cantaires.

cartellconcertorfeoatlantidarequiemcherubinisants8juliol

Compartir: