Concentració a la plaça del Centre de Sants contra la pederàstia i en suport a les víctimes

Una cinquantena de persones, famílies d’alumnes i exalumnes, víctimes i algun professor, s’han concentrat aquesta tarda a la plaça del Centre per solidaritzar-se amb les víctimes que han patit abusos sexuals a l’escola Maristes Sants-Les Corts, i condemnar la pederàstia als col·legis.

Concentració a la plaça del Centre de Sants contra la pederàstia i en suport a les víctimes

Una cinquantena de persones, famílies d’alumnes i exalumnes, víctimes i algun professor, s’han concentrat aquesta tarda a la plaça del Centre per solidaritzar-se amb les víctimes que han patit abusos sexuals a l’escola Maristes Sants-Les Corts, i condemnar la pederàstia als col·legis. La concentració ha estat convocada a través de les xarxes socials per un grup d’exalumnes dels Maristes que ho ha fet arribar a totes les famílies i escoles públiques de la ciutat. En Manuel, pare d’una de les víctimes, ha explicat que el seu fill “portava des del 2010 patint, i ho va portar dins seu fins a l’any 2013 quan no vaig tenir més remei que denunciar-ho”.

Fins ara s’havien fet dues concentracions per donar suport a l’escola i als professors, però encara no a les víctimes. Per aquest motiu, en Manuel ha considerat que “s’havien oblidat de les víctimes que es troben a casa patint i han fet un pas molt important per explicar el que han patit durant tants anys”. Amb unes pancartes de “No a la pederàstia, denuncia-ho”, els concentrats han demanat que “ningú es quedi dins la foscor, ha de sortir i ho denunciï perquè es trobarà molt millor”.

En aquests moments, segons en Manuel, s’han sumat 27 denúncies als Mossos i als jutjats, de les quals entre 15 i 17 acusen a un antic professor de gimnàstica durant 27 anys a l’escola Maristes Sants-Les Corts. La resta de les denúncies són contra 3 professors, entre els quals hi ha un subdirector de l’escola i un monitor. Tanmateix, en Manuel ha assegurat que podrien haver-hi moltes més persones, víctimes d’abusos sexuals, “amb mi s’han posat en contacte més d’una seixantena de persones”. El pare de la víctima també ha criticat que l’escola “m’ha tancat les portes als nassos” quan va anar a explicar el cas del seu fill; i els ha titllat de “mentiders” perquè encara no s’han posat en contacte amb les famílies, tal com ho van anunciar a un mitjà de comunicació, fa uns dies.

Els organitzadors esperaven la concentració de més familiars d’alumnes. La Montse, és mare de dues alumnes de Maristes, “estic amb molta pena pel que ha passat, sorpresa de la reacció de l’escola i amb el col·lectiu de pares”, deia. I és que aquesta mare ha lamentat que només s’han trobat una desena de pares, “som molt pocs sabent que es tracta d’una escola que té un miler de famílies”. La Montse ha manifestat que la directiva, l’AMPA, l’equip psicopedagògic de l’escola “no han estat transparents”.

El pròxim 27 de febrer hi ha prevista una nova concentració a la plaça de Sants.

manifestacioplacadelcentre19febrerde2016-05

manifestacioplacadelcentre19febrerde2016-02

manifestacioplacadelcentre19febrerde2016-03

manifestacioplacadelcentre19febrerde2016-04

Compartir: