Comencen les obres dels carrers Indíbil i Sant Fructuós de Font de la Guatlla

Les obres finalitzaran en un any i tindran un cost de 2,5 milions d'euros. Al carrer Indíbil serviran per renovar les voreres tot eixamplant-les amb l'eliminació d'una de les dues línies d'aparcament. A Sant Fructuós també es faran unes voreres més amples amb nou arbrat als dos nivells de la via. [[Vegeu fotos]]

Comencen les obres dels carrers Indíbil i Sant Fructuós de Font de la Guatlla

Per tal de millorar l’accessibilitat i prioritzar el pas dels vianants s’estan reurbanitzant els carrers Indíbil i Sant Fructuós, entre Santa Dorotea i el mateix Indíbil, al barri de la Font de la Guatlla. Les obres finalitzaran en un any i tindran un cost de 2,5 milions d’euros. “Estem davant d’una obra gran, que ens ha d’interessar i ens ha de preocupar, ja que tindrà un impacte i aconseguirà un espai on pensem que era molt necessari”, explica Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. L’eliminació d’aparcament que comportarà aquesta actuació és justificada pel Districte, en el marc de les polítiques municipals per disminuir els efectes de la contaminació a la ciutat: “Volem anar cap a un model de ciutat més neta, més justa ambientalment, i menys contaminades”.

El carrer Sant Fructuós comptarà amb unes voreres més amples, nou arbrat als dos nivells de la via i s’eliminarà el carril d’aparcament de la plataforma inferior, mentre que a la superior es conservarà. A més, el mur que separa els dos nivells serà renovat amb la col·locació de panells sonoreductors i una jardinera que cobrirà la paret. Les obres del carrer Indíbil que ja han començat en el seu tram superior, serviran per renovar les voreres, eixamplant-les. Això comportarà l’eliminació d’una de les dues línies d’aparcament, i mantindrà un carril de circulació i un carril d’aparcament en cordó.

A més, s’instal·larà nova il·luminació LED en columnes als dos carrers, on també s’introduirà arbrat a ambdues bandes, es renovarà l’enllumenat públic, i se soterraran les línies aèries. També es millorarà el sistema de recollida d’aigües i es col·locarà nou mobiliari urbà.

El veïnat de la zona està satisfet de l’actuació urbanística després de molts anys reivindicant-la. “Són dos carrers que estaven molt malmesos i necessitaven actualitzar-se, calia millorar el clavegueram i el cablejat aeri”, comenta Lluís Maté, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font de la Guatlla, que assegura que la nova imatge del carrer serà “molt més saludable pels veïns”. I els comerciants del carrer consideren que l’eixamplament de les voreres “millorarà el pas dels vianants i vindran més clients, ja que ara no hi ha gaire moviment”, segons ens explicava l’Angelina, d’un dels bars del carrer Indíbil.

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-14

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-01

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-02

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-03

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-05

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-06

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-07

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-08

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-09

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-10

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-11

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-12

obrescarrerindibilsantfructuosfontdelaguatllagener2018-13

Compartir: