Com ja és tradició, el Nadal se celebra a les parròquies de Sants-Montjuïc

Els rectors de les parròquies de Santa Maria de Sants; Sant Medir de la Bordeta; Santa Madrona, Sant Pere Claver i Lourdes del Poble-sec; Mare de Déu del Port i Sant Bartomeu de la Marina; ens expliquen les seves activitats per aquests dies.

Com ja és tradició, el Nadal se celebra a les parròquies de Sants-Montjuïc

El Nadal també arriba a les parròquies de tots els barris de Sants-Montjuïc amb diverses activitats pels veïns i veïnes, com la tradicional Missa del Gall, la missa del Pollet, campanyes solidàries o concerts.

A la parròquia de Santa Maria de Sants se celebra la missa del Pollet a les sis de la tarda del dia 24, “on preparem per als infants la celebració de l’eucaristia i hi venen diversos músics per engrescar als nens i, també, a la gent gran que també s’hi apunta”. Per altra banda, a les onze de la nit té lloc la missa del Gall: “Ha estat preparada per la comissió de litúrgia de la parròquia que organitzen el muntatge de la celebració”, comenta Josep Lluís Socias, rector de la parròquia santsenca.

La parròquia de Sant Medir ja fa dies que s’encarrega de fer una recollida d’aliments dins del procés solidari que organitza la parròquia. D’aquesta manera es vol atenuar els efectes de la crisi econòmica i “amb el banc d’aliments es podran fer unes millors aportacions a les famílies” destaca Enric Subirà, rector d’aquesta parròquia. Pel que fa a les celebracions de Nadal, a les deu de la nit comença la Missa del Gall on hi actua la Coral de Sant Medir: “És una missa molt entranyable i sobretot és un missatge de pau i convivència”, descriu Subirà. L’endemà, Nadal se celebra la missa a les onze, dotze i a les vuit del vespre. Per Sant Esteve hi haurà el tradicional concert de la Coral Sant Medir on hi hauran unes 150 veus cantant. Dissabte i diumenge per la tarda es farà la interpretació dels pastorets que organitza el Teatre de Sant Medir i la nit de cap d’any organitzen una revetlla popular a la placeta de davant la parròquia bordetenca, oberta a tot el veïnat i amb les campanades amb viu.

Al barri del Poble-sec, la parròquia de Santa Madrona realitza la missa del Pollet a les set de la tarda del dia 24: “ja fa uns anys que es fa, i va molt dirigida als infants però la gent gran que no vol anar a dormir tard, aprofiten i venen”, explica Josep Catà, rector de la parròquia de Santa Madrona. En aquesta missa hi participen tots els rectors de les diferents parròquies així com les famílies dels infants. A més, cada parròquia realitza la missa del Gall a mitja nit del 24: “La parròquia de Sant Salvador se celebra a les onze i a les altres parròquies, a Sant Pere Claver i Lourdes, a les dotze”. El dia de Nadal les misses són celebrades als mateixos horaris que un dia festiu.

A les parròquies dels barris de la Marina s’han realitzat activitats solidàries al llarg d’aquests últims dies: “L’esplai que tenim ha fet una recollida en el mercat i també hem tingut cert interès en ajudar-nos entre tots a través del Banc d’Aliments i Càritas”. En relació a les celebracions de Nadal, els artistes de la Marina ajuden en recrear els pessebres a l’accés de les parròquies de la Mare de Déu del Port i de Sant Bartomeu. Aquesta última parròquia celebra la missa del Pollet el 24 a les set de la tarda i la parròquia de la Mare de Déu de Port organitza la Missa del Gall, amb un ressopó final de convivència. El dia de Nadal i Sant Esteve continuaran les celebracions amb els horaris habituals de les parròquies.

missadelgall24desembre2014-01

missadelgall24desembre2014-02

missadelgall24desembre2014-03

missadelgall24desembre2014-04

missadelgall24desembre2014-05

missadelgall24desembre2014-06

missadelgall24desembre2014-07

missadelgall24desembre2014-08

missadelgall24desembre2014-09

missadelgall24desembre2014-10

missadelgall24desembre2014-11

missadelgall24desembre2014-12

missadelgall24desembre2014-13

missadelgall24desembre2014-14

missadelgall24desembre2014-15

missadelgall24desembre2014-16

missadelgall24desembre2014-17

A les fotos, la celebració de la missa del Gall a la Parròquia de Sant Medir aquest mateix vespre.

Compartir: