Clara Fernández presenta una exposició a Font de la Guatlla com a mostra del seu art tot i una discapacitat visual

Davant d'una sala del centre cívic plena de gom a gom, la Clara va mostrar a les guatllenques i guatllencs la seva tècnica i va presentar un recull de dibuixos abstractes i espontanis que donen lloc a que cadascú hi pugui veure o interpretar el que vulgui. [[Vegeu fotos]]

Clara Fernández presenta una exposició a Font de la Guatlla com a mostra del seu art tot i una discapacitat visual

Dimarts es va presentar al centre cívic de Font de la Guatlla l’exposició “Clara, concreta i concisa”, de Clara Fernández. Ella és una persona de poques paraules, rígida, hermètica i amb un punt de misticisme. És per aquest caràcter introvertit i la necessitat natural que tots tenim de treure coses fora, que amb 6 anys, i, especialment, en els períodes de vacances, comença a fer dibuixos amb ordinador. Detalla que un professor la va animar a continuar dibuixant, però un cop a batxillerat va patir més per adaptar-se al dibuix tècnic degut a la seva discapacitat visual. Tot i així va trobar eines per a seguir en el món de l’art. Fernández recorda com “em van dir que millor abandonés l’art, em trobaria complicacions; llavors canvio cap a la carrera jurídica”.

L’ordinador és el seu instrument de treball, utilitza un programa específic, el Zoom Text, que li permet ampliar la pantalla tant com necessita i així pot veure d’una manera més clara i controlada el que està dibuixant. D’altra banda, comenta que el Zoom Text cada cop està més desfasat. És per això que té el Paint una altra gran eina per a treballar. L’artista recorda que “Paint és un programa a l’abast de tothom, molt bàsic, i permet apropar-se per veure bé els traços”.

La Clara pateix també atàxia, un problema de coordinació de control del moviment. El Paint “condueix la traçada amb la mà i puc fer rodones i figures perfectes, que a mà alçada em seria impossible, el programa em guia en el control dels moviments”.

Davant d’una sala plena de gom a gom, la Clara va mostrar a les guatllenques i guatllencs la seva tècnica i va presentar un recull de dibuixos abstractes i espontanis que donen lloc a que cadascú hi pugui veure o interpretar el que vulgui.

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-01

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-02

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-03

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-04

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-05

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-06

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-07

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-08

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-09

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-10

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-11

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-12

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-13

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-14

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-15

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-16

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-17

cartellexposicioclarafernandezfontdelaguatllafebrer2019-18

Compartir: