Cinc alumnes de l’Escola Joan Pelegrí d’Hostafrancs premiats per dissenyar una aplicació mòbil que cerca la primera feina

L'aplicació guanyadora ''Open Point", dissenyada per cinc alumnes de quart d'ESO de l'escola hostafranquina, vol facilitar que els joves d'entre 16 i 18 anys puguin trobar la seva primera feina i ha guanyat el primer premi dels MSchools Student Awards, en la modalitat App Education.

Cinc alumnes de l’Escola Joan Pelegrí d’Hostafrancs premiats per dissenyar una aplicació mòbil que cerca la primera feina

La iniciativa tecnològica d’una aplicació mòbil elaborada per cinc alumnes de quart d’ESO de l’Escola Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs ha guanyat el primer premi dels MSchools Student Awards, en la modalitat App Education, dins de la categoria d’Empresa i Serveis Connectats, i en què hi han participat escoles de tot Catalunya.

El grup d’alumnes de Tecnologia de la informació i la comunicació ha estat treballant en el disseny i el contingut d’aquest prototip durant els dos darrers trimestres del curs, amb l’objectiu de promoure la creativitat, la iniciativa, el treball en equip i l’emprenedoria, sempre fent un ús didàctic de la tecnologia mòbil.

L’aplicació guanyadora ”Open Point” vol facilitar que els joves d’entre 16 i 18 anys puguin trobar la seva primera feina. “Hi ha moltes aplicacions que són per majors de 18 anys, i molts joves d’aquesta edat que els hi és molt difícil trobar feina”, explica Joel Garcia, un dels alumnes del grup. “Open Point” també està pensat perquè les empreses grans i petites puguin cercar els seus futurs treballadors.

El passat 9 de juny, el grup va haver de presentar l’aplicació en anglès, davant del jurat, en un acte que es va celebrar a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, i on també van assistir els finalistes d’arreu de Catalunya. “Quan vam saber que érem guanyadors, vam tenir una felicitat immensa i una recompensa pel treball que havíem fet, i crec que això ens va donar una satisfacció i unes ganes de seguir treballant molt grans”, assegura en Guillem Eliasson.

El professor dels joves, l’Herminio Manzano, es mostra satisfet del reconeixement del grup que qualifica d’una generació excepcional d’alumnes: “Es valorava un treball que ha implicat que ells han estat capaços de fer un projecte amb tots els seus recursos”, assegura. Enguany, l’escola ha comptat amb quatre equips finalistes en aquest programa, i ja és la tercera vegada que grups del centre arriben en aquesta fase. Com a recompensa, l’equip premiat marxarà nou dies de colònies tecnològiques al pantà de Sau.

alumnatjoanpelegriguanyadorpremiaplicaciomobiljuny2018-02

alumnatjoanpelegriguanyadorpremiaplicaciomobiljuny2018-03

alumnatjoanpelegriguanyadorpremiaplicaciomobiljuny2018-04

alumnatjoanpelegriguanyadorpremiaplicaciomobiljuny2018-05

alumnatjoanpelegriguanyadorpremiaplicaciomobiljuny2018-01

Compartir: