Centenars de veïns ballen, canten, dibuixen i s’expressen amb el cos a l’Expressa’nts!

Aquesta segona edició de l’Expressa’nts s'ha allargat un dia més, i tant dissabte a les Cotxeres, com diumenge al Casinet, s'han ofert espectacles, activitats i tallers que pretenien apropar l'art a la ciutadania a través de la música i l'expressió corporal. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Centenars de veïns ballen, canten, dibuixen i s’expressen amb el cos a l’Expressa’nts!

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Expressa’nts, una trobada de diferents entitats i associacions dels nostres barris impulsada pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Aquesta segona edició s’ha allargat un dia més, i tant dissabte com diumenge s’han ofert espectacles, activitats i tallers que pretenien apropar l’art a la ciutadania a través de la música i l’expressió corporal. L’Auditori de les Cotxeres de Sants van acollir la tarda de dissabte diversos tallers i el Casinet d’Hostrafrancs va oferir un espai perquè grups de teatre i de música mostressin les seves creacions la tarda del diumenge.

L’eix temàtic de l’edició d’enguany era «cos i ritme» i totes les activitats estaven pensades per animar la gent del barri a ballar i expressar-se amb el cos. Així doncs, al ritme de La Banda i Majorets Triangle de Sants va arrencar l’Expressa’nts. Núria Esterri, una de les organitzadores de la trobada i membre també del Secretariat estava entusiasmada amb la bona resposta del públic ja a primera hora de la tarda i explicava la varietat de tallers que acollia la mostra. Petits i grans van poder pintar al ritme de la música amb el Col·lectiu d’Artistes de Sants, passar per la corda fluixa amb l’Escola de Circ i Dansa La Sala o fer ombres xineses. Moltes altres associacions també van animar la trobada amb activitats de teatre, com els jocs de la Fundació Yehudi Menuhin, i instruments de percussió, com els que Artixoc i Anem Junts ensenyaven a crear amb materials quotidians. “Volem fer conèixer les associacions que fan tallers expressius tastant i els grups de teatre consolidats de teatre, cant, circ” comentava Esterri.

L’ambient festiu de seguida es va apropiar de l’auditori amb músiques d’arreu del món i expressions artístiques de tot tipus. L’escenari també va acollir algunes actuacions que convidaven tothom a participar. Els assistents van poder gaudir de classes de Bodylogic, de Bollywood i de Zumba.

La festa va seguir diumenge al teatre del Casinet d’Hostarfrancs on es van poder veure de manera gratuïta una gran varietat d’espectacles. Hi van participar La Companyia, l’Escola de Circ i Dansa i la Urban Dance Factory amb actuacions de danses de tot tipus. També el grup de teatre de l’Institut Joan Coromines i el de teatre musical de l’Institut Emperador Carles van animar el públic amb les seves interpretacions. A més, la música de la Coral Sant Medir, de l’Institut Lluís Vives i de l’Institut Joan Pelegrí van acabar de posar ritme a la trobada.

Les entitats participants van tancar molt contentes aquesta segona edició de l’Expressa’nts. Tant entitats com participants han valorat molt positivament una trobada que permet trencar la barrera que separa la ciutadania de la creació artística. “Esperem que segueixi així l’any que ve”, deia la Núria, “jo crec que hi haurà ganes de tornar-ho a repetir”.

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-01

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-02

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-03

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-04

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-05

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-06

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-07

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-08

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-09

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-10

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-11

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-12

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-13

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-14

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-15

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-16

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-17

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-18

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-19

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-20

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-21

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-22

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-23

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-24

expressantscotxerescasinetfebrerde2016-25

Compartir: