Centenars de persones i entitats exigeixen que no es reobri el CIE de la Zona Franca

Sota el lema "Estan reobrint el CIE: No ho permetrem!", els ciutadans i membres de diferents organitzacions que impulsen aquesta campanya, van manifestar-se pel centre de la ciutat per exigir el tancament definitiu del Centre d'Internament per a Estrangers (CIE), situat al nostre districte.

Centenars de persones i entitats exigeixen que no es reobri el CIE de la Zona Franca

La campanya Tancarem el Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca ha tornat a mobilitzar, en aquest cas, prop de mig miler de persones a la manifestació que es va convocar el passat dimarts i que va iniciar-se a la plaça Urquinaona per seguir per Via Laietana, fins a la plaça Sant Jaume. Sota el lema “Estan reobrint el CIE: No ho permetrem!”, els ciutadans i membres de diferents organitzacions i moviments socials que impulsen aquesta campanya, van decidir sortir al carrer, per exigir el tancament definitiu de la instal·lació, tot i l’anunci que va fer el Ministeri d’Interior, informant que nova entrada en funcionament de les instal·lacions del CIE que es posposarà fins després de les eleccions del 26 de juny.

Segons la portaveu de la campanya Tancarem el CIE –impulsada per SOS Racisme, Tanquem els CIE i Migrastudium–, Alba Cuevas “els internats són una peça més de la política migratòria, cruel, injusta i racista de la societat”. Així, l’organització exigeix a les institucions que s´han compromès amb el tancament del CIE, com el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, a mostrar “el seu rebuig i que facin tot el possible per evitar que aquesta reobertura es faci efectiva”. Cuevas també va expressar el seu rebuig cap els CIE: “No volem que existeixin els centres d’internament, ni a la nostra ciutat i ni al nostre país i, de fet, no solament ho hem demostrat a través de les diferents mobilitzacions que fa anys que hem fet, sinó que tenim el posicionament de dues institucions molt importants”. Cuevas va recordar que “estem en un context electoral i el marc d’incidència estatal serà molt important a partir d’ara”, referint-se al missatge del govern central. Alhora, la Margarida Garcia de l’Associació Migrastudium, va explicar que a partir de les diverses visites que han fet a les instal·lacions, “hem pogut veure que posen en perill la salut dels interns i de les seves famílies”. Així doncs, Garcia va assegurar que “continuarem apel·lant perquè es tanquin aquests centres d’internaments”. Per la seva banda, Mercè Duc al·legava el suport que “hem anat aconseguint de molta gent, de molts ciutadans i ciutadanes, de les entitats socials, i la complicitat de les institucions”, a través de “moltes xerrades i actes realitzats en els darrers anys”. Duc recordava que en els darrers anys, “hem treballat per fer moltes xerrades i molts actes”.

Finalment, Beatriu Guarro, portaveu de Stop Mare Mortum va dir que els CIE “són centres on es vulneren, de manera constant, els drets de les persones que no han comès cap delicte, només pel fet de trobar-se en una situació administrativa irregular”. Guarro creu que aquest col·lectiu de persones “hauria de viure al carrer lliurament igual que la resta, cal trobar la manera de gestionar la seva situació”.

manifestaciotancaremelciezonafrancajunyde2016-01

manifestaciotancaremelciezonafrancajunyde2016-02

manifestaciotancaremelciezonafrancajunyde2016-03

manifestaciotancaremelciezonafrancajunyde2016-05

manifestaciotancaremelciezonafrancajunyde2016-06

Compartir: