Centenars de jocs i joguines per veure i provar omplen de famílies santsenques les Cotxeres

L'objectiu d'aquesta exposició, organitzada per les ludoteques Olzinelles, Casa dels Colors i Poble-Sec, és treure les joguines de les capses, que els infants vegin quina és la realitat d'aquella joguina, i que siguin crítics a l'hora d'escollir-les. [[Vegeu fotos]]

Centenars de jocs i joguines per veure i provar omplen de famílies santsenques les Cotxeres

Un any més, amb l’arribada del Nadal, l’auditori de les Cotxeres de Sants s’omple de joguines amb l’exposició “Per Nadal, tota joguina val?” que arriba a la seva 20a edició, als nostres barris. Les ludoteques Olzinelles, Casa dels Colors i Poble-Sec han estat les encarregades d’impulsar aquest projecte que de dijous fins dissabte s’ocupa d’oferir les alternatives de joc més productives als nens i nenes.

“L’objectiu d’aquesta exposició és treure les joguines de les capses, que els infants vegin quina és la realitat d’aquella joguina, i que siguin crítics a l’hora d’escollir-les”, comentava la Glòria Calvo, educadora de la ludoteca Olzinelles, que amb aquesta mostra vol intentar que els nens i nenes “no deixin aparcades les joguines en una prestatgeria, i facin un consum responsable de la joguina”. Prop de 700 infants participen, cada dia, en aquesta mostra de jocs i joguines de diferents categories, com jocs de taula, simbòlics, de construccions o de petita infància, entre d’altres. A banda dels més petits, els adults també poden trobar jocs d’estratègia i, fins i tot, aquells que ja són pares poden informar-se dels beneficis que les joguines poden aportar als seus fills i filles.

Enguany, 70 empreses fabricants i distribuïdores de joguines han participat cedint els productes a l’exposició. Calvo lamentava que el context polític que viu el país “hagi fet tirar enrere algunes empreses a l’hora de participar de l’exposició, però no ho entenem perquè el joc no té res a veure amb la política”. Entre les que sí han decidit col·laborar a la mostra hi ha l’estand del Joc dels Tòtems: “El nostre joc és una caixa màgica que serveix per ensenyar valors educatius als nens, és un joc perquè jugui tota la família, també desenvolupes la comunicació entre els pares, els fills i les emocions”, deia la Júlia. I l’Elisenda de Fusta Cadabra celebrava que “els pares estan molt proactius, juguen amb els nens, miren les joguines junts, es preocupen amb el que estan jugant i entre els tots decideixen quina joguina els hi agrada més”.

Dijous, pares i mares comentaven que “no ens hem de deixar seduir pels anuncis que trobem a la televisió, sinó tenint en compte qui les fabrica, de quin material estan fets, si són sexistes i després de valorar acompanyar als petits en la tria”, segons la Mercè, veïna de Sants. I per la Mònica “no és el mateix veure un fulletó en paper que veure-ho en viu, ja que aporta molt més i pots veure l’interès del nen o de la nena”.

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-01

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-02

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-03

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-04

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-05

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-06

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-07

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-08

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-09

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-10

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-11

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-12

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-13

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-14

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-15

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-16

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-17

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-18

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-19

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-20

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-21

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-22

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-23

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-24

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-25

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-26

mostrajoguinesludotequescotxeresdesantsdesembre2017-27

Compartir: