Celebració del Dia de la Llengua Materna a Sants

Celebració del Dia de la Llengua Materna a Sants

Des de la Taula Intercultural del Secretariat commemoren el Dia Internacional de la Llengua Materna el dissabte 24 de febrer a les Cotxeres de Sants amb un acte popular en el qual s’inaugurarà l’exposició “Dites d’aquí, d’enllà i de més enllà”.

Aquest és el quart any que la Taula Intercultural del Secretariat organitza un acte en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor les llengües diverses que es parlen als nostres barris i a Catalunya, fomentar la pluralitat lingüística i el multilingüisme, i en aquesta edició, enriquir-nos amb els sabers populars de les persones que formem part de l’entramat social.

Enguany presentarem una exposició entorn de proverbis en diferents llengües parlades per veïns i veïnes del territori, adults i joves que ens han fet arribar la seva saviesa i visió del món sobre temes diversos. En l’acte de commemoració del Dia de la Llengua materna podrem gaudir-la!

En aquest acte, a més a més de poder veure l’exposició, les mateixes persones protagonistes presentaran proverbis d’arreu i animem a totes les persones que ho vulgueu, a presentar aquells que conegueu! També podrem gaudir d’artistes del territori amb la veu i guitarra d’una jove que ens oferirà un tema tradicional en guaraní, un rap en directe (àrab) que presentarà un altre jove, una peça ucraïnesa amb la Coral Kalyna, i la dansa de tijeres, de la mà d’una jove i magnífica artista. També podrem degustar té i pastes amazigues.

Ja teniu el proverbi apunt? No us ho perdeu!

Programa:

-11.00 h Benvinguda i presentació. Lluïsa Erill, Presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Jordi Esteban, membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.

-11.10 h Veu i guitarra (guaraní). Romina Esther Ramírez.

-11.15 h Rap (àrab). Ismael Aghaidan.

-11.20 h Presentació de proverbis.

-12.30 h Veu (ucraïnès). Coral Kalyna.

-12.40 h Dansa de tijeras. Yanina Paola Ychpas Martínez.

-13 h Te i pastes. Associació Amazan. Promoció Sociocultural i Desenvolupament.

-13.30 h Cloenda

cartelldiadelallenguamaternasants24febrer2018

Compartir: