Carta de Joaquim Forn al Sopar Groc de Sants

Joaquim Forn

Carta de Joaquim Forn al Sopar Groc de Sants

Bona Nit. Moltes gràcies a organitzadors, voluntaris i assistents a aquest sopar groc d’avui a Sants.

D’aquí 6 dies farà un any que soc en presó preventiva. Els meus companys i jo no defallim. Si algun jutge o algun dirigent polític va pensar en algun moment que l’exili o la presó ens farien abdicar, renunciar a les nostres conviccions, s’equivocava de ple. Avui les nostres conviccions, el nostre compromís amb la llibertat de Catalunya és més ferm que mai. Hem trobat un sentit a la nostra presó i aquest sentit no és altre que la dignitat, la justícia i la llibertat.

Aviat celebrarem el judici, el mes de gener ens diuen. Aquest serà un gran moment per denunciar la situació que estem patint. Per explicar com els jutges ens han denegat continuadament la llibertat per qüestions ideològiques, com tota la instrucció de la causa es basa en acusacions i atestats fets pels mateixos cossos policials i pels aparells de l’estat que varen reprimir.

Voldria acabar amb un missatge d’esperança. Malgrat les resolucions dels jutges, les amenaces hem de mantenir la confiança. Mai havíem arribat tan lluny ni mai havíem estat tanta gent. Tenim una gran força social que no podem malmetre. Estic convençut que ens en sortirem. Hem de continuar avançant amb el que ha estat la nostra gran força: la gent, el pacifisme, la determinació.

Nosaltres, com moltes altres generacions de catalans varen fer abans, seguirem per fer realitat la Catalunya lliure que tan anhelem, i un cop més proclamem que :

…. “Ens mantindrem fidels

Per sempre més al servei d’aquest poble.”

 

Moltes gràcies i Visca Catalunya Lliure!

 

Joaquim Forn i Chiariello

Presó de Lledoners, octubre de 2018

Compartir: