Can Vies se sotmet a més de nou hores d’escorcoll amb un ampli desplegament policial

En la mateixa operació, es van detenir ahir al vespre sis persones acusades d’agredir a un grup de participants en la manifestació del passat 12 d’octubre. Diversos col·lectius del barri han organitzat aquest vespre una assemblea oberta a la plaça de Sants seguida d'una manifestació que ha anat fins a la seu del Districte.

Can Vies se sotmet a més de nou hores d’escorcoll amb un ampli desplegament policial

Des de les set del matí i fins a mitja tarda els Mossos d’Esquadra han estat escorcollant el centre social autogestionat de Can Vies, al carrer Jocs Florals del barri de Sants. L’escorcoll forma part d’una operació policial ordenada pel jutjat d’instrucció número 19 de Barcelona. En la mateixa operació, es van detenir ahir al vespre sis persones acusades d’agredir a un grup de participants en la manifestació del passat 12 d’octubre. Els fets haurien passat la tarda del dia de la Hispanitat, quan un grup d’assitents a la concentració d’ultra dreta de Montjuïc van ser agredides violentament a la carretera de la Bordeta.

En l’escorcoll que s’ha fet avui a Can Vies hi ha hagut un ampli desplegament policial. Segons alguns testimonis hi havia vint furgonetes antiavalots. D’aquestes, nou tallaven el pas del carrer Jocs Florals. A més, s’ha tallat la circulació i l’accés a diversos carrers de l’entorn. L’objectiu era buscar material o indicis que relacionin els sis detinguts amb l’agressió del 12 d’octubre. Segons la policia catalana, aquell dia, el grup de presumptes agressors havia sortit de manera organitzada del local del carrer Jocs Florals. Després del fets, alguns hi haurien tornat a buscar refugi.  

Pepo Mediavilla és un veí del barri que explica que ha pogut veure l’escorcoll des del balcó de casa del seu fill: “He vist que hi havia molt de moviment”. Assegura també ha vist com alguns agents que ha suposat que eren de policia científica entraven a la sala on hi ha els ordinadors de Can Vies. “Sabem que han buidat tots els discs durs de tots els ordinadors i tot el que era de tipus informàtic i pendrives”, ha explicat també Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants. Mediavilla diu que també ha vist que a l’interior del centre hi havia els sis detinguts emmanillats a més d’alguns membres del col·lectiu que gestiona Can Vies. Segons han comunicat des del centre social de Can Vies aquesta nit hi havia sis persones dormint-hi. “Després de tot aquest muntatge què se’n treu?”, es pregunta Mediavilla, que considera que caldrà donar explicacions pertinents al veïnat.

“Ha estat una cosa insòlita, increïble i incomprensible”, valora Domingo.  Que a la vegada assegura que entre els detinguts ”no hi ha cap veí del barri” . Jordi Falcó, també membre del Centre Social de Sants, denuncia que amb accions com aquesta es criminalitza el centre ocupat de Can Vies. Des del mateix centre, denuncien, a més, “el constant setge policial, judicial i administratiu” que segons ells pateix Can Vies.

L’assemblea de la CUP del districte també ha emès un comunicat sobre els escorcolls on denuncien el “setge inconcebible” a què s’ha sotmès el barri i asseguren que no s’estranyarien de descobrir “motivacions extrajudicials en la diligència d’aquest cas”.

Davant d’aquests fets diversos col·lectius del barri han organitzat una assemblea oberta a la plaça de Sants on s’ha explicat què ha passat al llarg del dia. A l’assemblea l’ha seguit una manifestació de més d’un centenar de persones que ha anat fins a la seu del Districte de Sants-Montjuïc on han llençat alguns petards.

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-01

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-02

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-03

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-04

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-05

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-06

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-07

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-08

assembleacanviesplacasantsgenerde2014-09

Compartir: