El Centre de Serveis Canpedró reparteix uns 19.000 àpats en un any

Ara fa un any que el Centre de Serveis Canpedró va obrir les portes al barri de Sants. Des de llavors, compten amb la col·laboració de 110 voluntaris en caps de setmana i entre 40 i 50 de dilluns a divendres

El Centre de Serveis Canpedró reparteix uns 19.000 àpats en un any

Ara fa un any que el Centre de Serveis Canpedró va obrir les portes al barri de Sants. Des de llavors, compten amb la col·laboració de 110 voluntaris en caps de setmana i entre 40 i 50 de dilluns a divendres. Gràcies a ells han pogut atendre a 280 persones de les quals 187 són adults, 45 nens, 19 adolescents i 29 persones grans, que representen 51 famílies. A més, també han comptat amb la col·laboració de l’administració, de les entitats de Sants i dels barris de l’entorn, d’alguns comerciants, d’escoles i centres educatius i de persones que a títol individual els ofereixen menjar o diners. Amb les donacions i la feina altruista han pogut servir en un any uns 19.000 àpats. “Hem d’agrair al barri la rebuda i la col·laboració que hem tingut” , comenta la Teresa Villoró, una de les responsables del centre. Villoró considera: “Crec que ha estat un gran any.”

Canpedró no és només un menjador, tot i que aquesta és l’activitat principal. Per això, ofereixen serveis de bugaderia, bany assistit, acompanyament, infermeria, etc. També formen part de programes que permeten als usuaris tenir accés, per exemple, al teatre o activitats culturals. I pels infants organitzen un esplai per tots els dies que no tenen escola on els donen també dinar, berenar i sopar. “No és el mateix un infant posat al menjador d’una fonda que un infant posat al menjador de Canpedró”, assegura Villoró.

La Mireia Creus que també treballa al centre santsenc explica que al llarg d’aquest any també han intentat formar els voluntaris perquè el servei que ofereixin sigui el millor possible: “A pesar de ser voluntaris havíem de ser professionals”, comenta. Per això, a través de la Universitat Pompeu Fabra han pogut oferir tres cursos pel voluntariat: manipulació d’aliments, suport vital bàsic i curs d’iniciació pel voluntariat. Per ells també han organitzat recentment uns festa d’agraïment, igual que pels col·laboradors, i intenten  dur a terme les activitats lúdiques que sorgeixen de la seva iniciativa del voluntariat, reforçant la idea que Can pedró no és només un lloc on anar a menjar. “Per nosaltres l’important és estar a prop de les persones i donar-los els recursos que han perdut per la situació en què viuen”, explica la Teresa Villoró.

celebracio1raniversaricanpedrosantsdesembrede2013-02

celebracio1raniversaricanpedrosantsdesembrede2013-03

celebracio1raniversaricanpedrosantsdesembrede2013-04

celebracio1raniversaricanpedrosantsdesembrede2013-05

celebracio1raniversaricanpedrosantsdesembrede2013-06

Fotos: Centre de Serveis Canpedró

Compartir: