Can Batlló s’obre al veïnat per celebrar sis anys d’autogestió a la Bordeta

L'11 de juny de 2011 el veïnat de la Bordeta va entrar al recinte de Can Batlló per fer-se seu aquest històric espai, després de 35 anys de lluites i mobilitzacions. Sis anys després, Can Batlló ha tornat a celebrar el seu aniversari durant tres dies. [[Vegeu fotos]]

Can Batlló s’obre al veïnat per celebrar sis anys d’autogestió a la Bordeta

L’11 de juny de 2011 el veïnat de la Bordeta va entrar al recinte de Can Batlló per fer-se seva una il·lusió plena de reptes, després de 35 anys de lluites i mobilitzacions. Sis anys després, Can Batlló ha tornat a celebrar el seu aniversari durant tres dies. Entre divendres i diumenge, s’han organitzat activitats culturals, musicals, lúdiques i culinàries per tothom: “La sensació és que ha anat molt bé, ha vingut molta gent, estem contents, i s’ha donat una visió del que fem a Can Batlló”, explicava Mia Caritg, membre de la Plataforma Can Batlló és pel barri.

Divendres a la tarda es va inaugurar una exposició amb fotografies de Can Batlló, i també es va fer un espectacle de dansa i música. Dissabte es van obrir tots els espais del recinte per mostrar els projectes en actiu a tots els bordetencs i bordetenques. Els més petits van tenir un espai per refrescar-se amb jocs d’aigua, i els amants de l’agricultura van rebre un taller a l’Hort de Can Batlló. Al migdia es va organitzar un dinar de germanor, i a la tarda es van mostrar els tallers que s’ofereixen a l’antic recinte industrial. Al vespre, aquells amb un bon equilibri i sense por a les altures van participar a l’escala birres, i més tard una batucada va servir per donar peu a una nit plena de música per al jovent.

El pregó del 6è aniversari de Can Batlló va llegir-se, finalment, diumenge 11 de juny. Es va destacar l’entrada a Can Batlló, la història reivindicativa i l’efecte mirall que té Can Batlló per a molts espais de Barcelona, de Catalunya i de fora: “Hi ha molta gent interessada a saber com funcionem i com havíem aconseguit aquesta autogestió”, deia Caritg. Al migdia, també es va inaugurar un nou ascensor que s’ha instal·lat entre l’espai de trobada i el primer pis del Bloc 11, on es fan diversos tallers: “Hi havia una necessitat en poder incloure i donar llibertat a totes les persones fos quina fos la seva situació”. L’Ajuntament de Barcelona ha finançat la seva execució, a través d’una ajuda econòmica i d’un programa d’inclusió ocupacional de Barcelona Activa.

Actualment, 350 persones estan al capdavant de diversos projectes que s’estan impulsant i volen “donar vida en aquest espai de la Bordeta”, explicava Joan Costa de la Plataforma de Can Batlló. Assegurava que “la pluja d’idees que tenim és immensa”, com per exemple “veure el parc de Can Batlló, condicionar les naus i els espais per augmentar els tallers, i encabir l’escola de formació d’adults i altres projectes joves, com l’Esplai Espurna”.

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-01

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-02

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-03

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-04

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-05

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-06

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-07

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-08

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-09

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-10

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-11

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-12

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-13

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-14

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-15

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-16

celebracio6eaniversaricanbatllojunyde2017-17

Fotos: David Más, Jordi Soler  i Txema Seglers

Compartir: