Can Batlló comença a enllestir la primera fase d’enderrocs

Aquesta setmana està previst que comencin els darrers enderrocs previstos. Es tracta de dues naus del camí de la Cadena 12 i 14 i on, segons el projecte, el terreny es destinarà una part per fer via pública i l'altra a vivenda de renda lliure, igual que en els espais que ja han quedat lliures al carrer Parcerisa.

Can Batlló comença a enllestir la primera fase d’enderrocs

Aquesta setmana està previst que comencin els darrers enderrocs previstos fins ara al recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta. Es tracta de dues naus del camí de la Cadena 12 i 14 i on, segons el projecte, el terreny es destinarà una part per fer via pública i l’altra a vivenda de renda lliure, igual que en els espais que ja han quedat lliures al carrer Parcerisa. “Amb això acabaríem una primera fase d’enderrocs de Can Batlló”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.  

Un cop estigui enderrocat es podrà cedir el terreny a la immobiliària Gaudir, tal com estava previst, perquè presenti el projecte i la llicència d’obres si li interessés. La immobiliària però no ha volgut donar explicacions de les seves intencions. Segons Jiménez, “la voluntat hi és” però tenint en compte la situació del mercat immobiliari no creu que de moment ho faci.

Amb aquesta intervenció queden fets la majoria dels enderrocs que tant el veïnat com el Districte consideren que ha estat un procés consensuat. “S’ha fet tot molt d’acord amb els veïns”, assegura Josep M Domingo, president del Centre Social de Sants. “Ha estat extraordinàriament gratificant poder treballar conjuntament amb els veïns que porten tants anys lluitant-hi”, assegura Jiménez.

Tot i això, encara queden alguns enderrocs pendents, alguns racons i algunes naus del carrer Amadeu Oller. Calculen que a la primavera enderrocaran les de Margaret Astor, que estan en molt mal estat: “Tenen aluminosi, i s’estan deteriorant, tenen moltes goteres i el sostre té molt mala pinta”, diu Domingo. Són naus que el veïnat ara utilitza com a magatzem del banc d’aliments però ja preveuen traslladar-se a uns altres espais més propers a la Gran Via .

A més, el veïnat també espera que comencin a construir aviat tant la zona verda com les vivendes de protecció oficial que segons diu Domingo se’ls havia dit que començarien primer a l’octubre i després a principis del 2014 però ja els han dit que no serà així. Tot i que encara no hi ha dates, Francesc Jiménez assegura que les obres començaran al llarg del primer trimestre del 2014. El primer que es construirà és l’edifici dels números 29 a 35 del carrer Constitució i després el del carrer Parcerisa: Cada un dels dos edificis tindrà 26 habitatges i es preveu que les obres durin entre un any i mig i dos.  

Tenint en compte els canvis profunds que ha estat vivint la zona, Josep M Domingo explica que el veïnat també s’ha encarregat de documentar gràficament el procés i tots esperen poder publicar un llibre ben aviat, on hi estat treballant historiadors del barri. A més, també hi ha material audiovisual i fins i tot ja hi ha publicada una pel·lícula documental sobre el procés de recuperació dels espais de Can Batlló.

enderrrocscanbatllodesembrede2013-02

enderrrocscanbatllodesembrede2013-03

enderrrocscanbatllodesembrede2013-04

enderrrocscanbatllodesembrede2013-05

enderrrocscanbatllodesembrede2013-06

enderrrocscanbatllodesembrede2013-07

enderrrocscanbatllodesembrede2013-08

Compartir: