Cal Muns obrirà les plantes residencials superiors abans d’acabar l’any

L'equipament bordetenc obrirà abans d'acabar l'any les quatre plantes superiors que donaran servei residencial els 365 dies de l'any a unes 40 persones que estiguin en una situació socialment vulnerable amb problemes de salut física i que requereixin atenció especialitzada en els àmbits psicològics i social. [[Vegeu fotos]]

Cal Muns obrirà les plantes residencials superiors abans d’acabar l’any

El centre de salut, serveis socials i residencials de Cal Muns, ubicat al cor de la Bordeta, obrirà abans d’acabar l’any, les quatre plantes superiors de l’equipament destinades als serveis residencials. En total són més de mil metres quadrats de superfície que ja estan condicionats per rebre uns 40 usuaris. Les instal·lacions compten amb totes les prestacions necessàries, com menjadors, vestidors, despatxos, sales polivalents, magatzem, bany, etc. El gerent del Grup Sant Pere Claver, Carles Descalzi, preveu que “durant el primer trimestre del 2017 tindrem la totalitat d’aquestes places en funcionament”.

La residència donarà servei els 365 dies a l’any a totes aquelles persones i col·lectius que estiguin en una situació socialment vulnerable amb problemes de salut física i que requereixin atenció especialitzada en els àmbits psicològics i social. Cada usuari s’estarà uns tres anys de mitjana per rebre recursos que “els ajudarà a recuperar l’autoestima, higiene, capacitat i l’assistència de salut mental que cada cas requereixi”, apunta Descalzi. Per tant, no es preveu una rotació d’usuaris per tal de garantir un recurs estable sense entrades i sortides freqüents. Així, una quarantena de treballadors treballaran amb els usuaris aspectes d’alimentació, i faran tallers i activitats que els permetrà recuperar habilitats socials i laborals.

La posada en marxa de la resta de l’equipament de Cal Muns, que es va inaugurar fa prop de dos anys, ha estat possible “tot i la conjuntura econòmica”, segons Descalzi, amb “la concertació d’una activitat dins del sistema públic amb l’administració local”. Des de principis del 2015 la planta baixa i la primera planta d’ús ambulatori han rebut unes 30.000 visites a l’any. Des de llavors, s’han atès les necessitats de salut mental de la població infantil, juvenil i adulta dels nostres barris, i s’han realitzat diferents xerrades obertes i conferències de caràcter divulgatiu.

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-01

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-02

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-03

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-04

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-05

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-06

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-07

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-08

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-09

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-10

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-11

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-12

novesplantesresidencialscalmunsoctubrede2016-14

Fotos: Grup Sant Pere Claver

Compartir: