BarcelonActua obre un menjador social a Sants

L’organització BarcelonActua ha obert un nou espai menjador al carrer de Sants. En aquest espai, que ha estat cedit per la Fundació Catalunya-La Pedrera, cada divendres un grup de voluntaris prepara un menú setmanal per un grup d’avis del barri.

BarcelonActua obre un menjador social a Sants

L’organització BarcelonActua ha obert un nou espai menjador al carrer de Sants. En aquest espai, que ha estat cedit per la Fundació Catalunya-La Pedrera, cada divendres un grup de voluntaris prepara un menú setmanal per un grup d’avis del barri. Tal i com explica Consol Acida, la voluntària encarregada d’anar a buscar el menjar als mercats i botigues, els voluntaris han demanat permís a l’Intitut de Mercats per poder anar a demanar el menjar. “Cada quinze dies anem a un mercat diferent de Barcelona”, afegeix Acida. També destaca que “tot i que la resposta dels mercats és molt positiva, des de les botigues petites costa més ja que estem en una situació on les botigues petites tampoc es guanyen molt bé la vida”.

Flori Sàez, l’encarregada de la intendència, explica que “els avis que ens venen han estat portats per l’assistenta social del barri i la institució Avismón” i que per tant, no busquen aprofitar-se, sinó que necessiten aquest menjar i també una mica de companyia. En aquest sentit, comenta que “també els podem acompanyar a casa” ja que segons diu Sàez, l’idea principal estava pensada en fer el menjar i que ells vinguessin a buscar a una hora concreta però se’n van adonar que els avis es presentaven més d’hora i que això volia dir que el que volien era estar més temps amb les voluntàries.

Isabel Bravo, una altra voluntària clarifica que “vinc cada setmana a cuinar pels avis. Fem una cuina semilleugera i la cuinem amb molt d’amor”. També puntualitza que fan cinc menús diferents, però depèn dels aliments que tinguin. A més, comenta que ella cuina, uns altres envasen i també uns altres voluntaris s’encarreguen de envasar-ho i si els avis no poden venir, els hi porten a casa seva. D’altra banda, Carles Abad, un usuari de BarcelonaActua de 62 anys i que viu sol, explica que quan està a casa “ni cuino bé, ni netejo bé”. Abad explica que va ser l’assistenta social qui el va portar fins aquest menjador. A més, comenta que “més coses com BarcelonaActua fan falta a la ciutat”

Un altre testimoni és el de Gabriela Celdrán, una dona de 90 anys que puntualitza que “com la pensió que tinc és mínima, necessito venir aquí”. En aquest sentit comenta que “la pasta amb carn de pollastre és el que més m’agrada” i a més, se sent bé perquè té molt bona relació amb els voluntaris.

noumenjadorsocialbarcelonaactuasantsjuliolde2014-05

noumenjadorsocialbarcelonaactuasantsjuliolde2014-02

noumenjadorsocialbarcelonaactuasantsjuliolde2014-03

noumenjadorsocialbarcelonaactuasantsjuliolde2014-04

Compartir: