Artixoc i el grup Can Batlló Històric recuperen el personatge de Julio Muñoz amb l’obra ‘Don Julio, El Retorno’

Artixoc i el grup Can Batlló Històric recuperen el personatge de Julio Muñoz amb l’obra ‘Don Julio, El Retorno’

L’associació artística Artixoc i el grup ‘Can Batlló històric’ estrenen el proper diumenge 24 de novembre l’obra teatral ‘Don Julio, El Retorno’. Amb aquest espectacle es vol “acabar d’explicar part de la vida i fets històrics vinculats a l’empresari Julio Muñoz”, detalla Àgia Luna, directora d’Artixoc. Muñoz va ser un empresari barceloní del segle XX propietari, d’entre altres fàbriques tèxtils, de Can Batlló del barri de la Bordeta. Era un amant de l’art i quan va morir va deixar en testament moltes de les seves obres a l’Ajuntament de Barcelona i als barcelonins. D’altra banda, algunes d’elles no van aparèixer i l’administració les segueix reclamant a les seves descendents.

Sobre l’obra que s’estrenarà diumenge 24 a les sis de la tarda al Centre Cultural El Born, Luna afegeix que “és una continuació de l’obra ‘En temps del sr. Muñoz’ per seguir recuperant la figura d’aquest personatge públic de l’època franquista”. Un dels actors, Pep Rebulà, destaca que “tenim tot el rigor històric, perquè tot parteix de documentació existent, però ho hem embolcallat amb humor”. En aquest sentit, Luna destaca que “la documentació ja la teníem i sabíem que faltaven coses per explicar, però ens faltava temps i ara ho continuarem”.

“Don Julio va ser un especulador, sobretot, del cotó i arruïnava els empresaris tèxtils de l’època”, explica l’actor. D’altra banda, “tot i que ja havíem donat pinzellades de qui era i que feia durant els anys 40 com a un dels principals empresaris de l’Estat espanyol, seguim aprofundint i, com a espectacle teatral, segueix una estructura concreta amb sorpreses i tocs d’humor”, amplia Rebulà. I Àgia Luna, directora d’Artixoc, afegeix que “interactuarem amb el públic també i farem tots plegats una festa d’etiqueta”.

Compartir: