Arriba la 20a edició del BarnaSants als nostres barris

El Casinet d’Hostafrancs, la sala Koitton Club de Sants, el Centre Cultural Albareda del Poble-sec i les Cotxeres de Sants acolliran una quinzena de concerts d'artistes com Joan Amèric, Feliu Ventura o Kike Ubieto, i una exposició sobre els vint anys del festival santsenc.

Arriba la 20a edició del BarnaSants als nostres barris

El Festival Internacional de cantautors d’origen santsenc, BarnaSants, arriba a la seva 20a edició. De nou es desplega per tota l’àrea metropolitana de Barcelona i fora del país amb un gran nombre de concerts d’altíssima qualitat i amb la presència de tot tipus de cantautors de totes les generacions i estils. Pere Camps, fundador i director del festival explica que l’origen d’aquest festival correspon a l’any 1996, “llavors vam decidir fer un petit cicle de cançó d’autor a les Cotxeres de Sants i actualment el festival és reconegut pel seu nom ja que és un festival que va néixer al barri de Sants de Barcelona”. En aquesta edició ha donat la casualitat que no només se celebren els 20 anys del festival sinó també els 20 anys de la desaparició de l’artista Ovidi Montllor: “Ha estat una coincidència que ens permet ajuntar dues coses que en el fons són una: reivindicar la figura de Ovidi un referent de la cultura catalana i de la cançó d’autor, i alhora amb unes propostes escèniques que tenen que veure amb uns valors que defensem al Barnasants”, comenta Camps.

Barnasants es va crear amb la finalitat de reivindicar la cançó d’autor “com un element fonamental de Catalunya, en un temps quan aquesta estava marginada degut als grans nuclis de poder cultural” i per això “vam realitzar el primer festival a les Cotxeres per crear un lloc de trobada amb els cantautors i poder cantar en un escenari per presentar els treballs”, recorda Camps. Una de les activitats previstes per celebrar les dues dècades del festival serà l’exposició “20 anys de Barnasants” que es podrà veure a Cotxeres del 17 al 28 de febrer. L’exposició fixarà la mirada en diversos cantants de noms imprescindibles de la cançó d’autor del nostre temps i, que han deixat moments inoblidables en la història del festival. A partir del 3 de febrer, a l’aparador del Casinet d’Hostafrancs s’exposaran tots els cartells de la història del Barnasants.

A Terrassa, Viladecans, Hospitalet o fins i tot a València se celebrarà el Barnasants amb diverses actuacions. Al districte de Sants-Montjuïc, pioner al festival, com no podia ser d’una altra manera, també s’hi habilitaran diversos espais com el Centre Cultural Albareda, al Poble-sec, que comptarà amb l’actuació de 10 artistes com Joana de Diego o Kike Ubieto. Al Casinet d’Hostafrancs es faran quatre concerts, entre els quals Joan Amèric, Feliu Ventura, o Chivo Chivato actuaran. El 4 d’abril es farà l’únic concert a les Cotxeres de Sants on tindrà lloc l’espectacle “Cançons d’amor i anarquia” per Joan Isaac i que farà un repàs a tot tipus de cançons llibertàries de tots els temps. A més, la sala Koitton Club també comptarà amb diversos concerts de petit format on hi actuarà Jordi Gas o Marc Arrufat.

presentaciobarnasantsgener2015-02

presentaciobarnasantsgener2015-03

presentaciobarnasantsgener2015-04

presentaciobarnasantsgener2015-05

presentaciobarnasantsgener2015-01

Compartir: