Arrenca la 28a Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc

La Quinzena ha començat aquest dijous amb la conferència inaugural al CaixaFòrum del barri de Font de la Guatlla i s'allargarà fins al 14 de maig, amb una dotzena d'activitats. Hi participen fins a 230 usuaris dels casals de gent gran dels nostres barris. [[Vegeu fotos]]

Arrenca la 28a Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc

La 28a edició de la Quinzena de la Salut per a la Gent Gran de Sants-Montjuïc ha arrancat aquest dijous i s’allargarà fins al 14 de maig, amb una dotzena d’activitats i conferències als nostres barris.

L’acte inaugural de la Quinzena s’ha fet a l’auditori del CaixaFòrum, al barri de Font de la Guatlla. La cap de projectes del Districte de Sants-Montjuïc, Maria Sebastià, explicava que una de les novetats d’enguany és que “els participants tindran un paper més interactiu amb els conferenciants i les persones que facin els tallers”. Per exemple, dimarts vinent es farà un taller d’alimentació saludable a la cuina del centre cívic El Sortidor del Poble-sec. També, divendres 11 a les Cotxeres de Sants, es farà un taller per treballar les emocions i la memòria a través de les cançons.

Davant els avenços tecnològics i les dificultats amb les que a vegades es troba la gent gran, dilluns vinent a la tarda, es farà una conferència per parlar “de com s’apliquen les noves tecnologies en els diagnòstics i en la cura de la nostra salut”, segons Sebastià.

A més, per apropar el món de la pagesia a la gent gran, dijous 10 al matí es farà una caminada pel Parc Agrari del Baix Llobregat. I amb l’objectiu d’apropar la Quinzena als vuit barris del districte, com a novetat, el pròxim dilluns matí, es farà una masterclass de gimnàstica i danses al nou Poliesportiu Municipal de la Marina.

Enguany, participen fins a 230 usuaris dels casals de gent gran dels nostres barris, com la Francesca i la Pilar, que són veïnes de Sants i fa molts anys que gaudeixen de les activitats: “Ens ho passem molt bé, fas amistats i et dóna ànims”, deia una d’elles. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez ha qualificat l’envelliment com un dels reptes socials més importants en l’actualitat. En aquest sentit, s’ha referit a seguir lluitant per les pensions i pel dret a ser cuidats i cuidar: “Hem de saber que quan es lluita per les pensions es lluita pel futur de tothom”. Finalment, la mestra, periodista i escriptora Asha Miró s’ha encarregat de conduir la conferència inaugural: “Envellim amb saviesa”.

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-01

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-02

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-03

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-04

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-05

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-06

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-07

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-08

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-09

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-10

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-11

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-12

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-13

quinzenasalutgentgransantsmontjuicmaigde2018-14

Compartir: