Arrenca la 27a Quinzena de la Salut per a Gent Gran de Sants-Montjuïc amb més de 200 participants

Dimarts a la tarda es va celebrar al CaixaForum de Font de la Guatlla la conferència inaugural dedicada a parlar de l'orgull d'envellir, amb el cirurgià i president del Comitè de Bioètica de Catalunya, Marc Antoni Broggi. [[Vegeu fotos]]

Arrenca la 27a Quinzena de la Salut per a Gent Gran de Sants-Montjuïc amb més de 200 participants

Més de 200 avis i àvies dels nostres barris participen aquests dies a la 27a edició de la Quinzena de la Salut per a Gent Gran de Sants-Montjuïc. Aquesta va inaugurar-se dimarts a la tarda a l’Auditori del CaixaForum, a Font de la Guatlla, on la cap de projectes del Districte de Sants-Montjuïc, Maria Sebastià, va explicar el programa de conferències i activitats que s’allargaran fins al divendres 19 de maig: “Hem intentat fer una quinzena diferent, perquè volem ser innovadors i renovar-nos” expressava Sebastià durant el seu discurs.

La primera conferència va dedicar-se a parlar de l’orgull d’envellir, a càrrec del cirurgià i president del Comitè de Bioètica de Catalunya, Marc Antoni Broggi. Dimecres, per tal de fomentar la salut de la gent gran es va fer un taller de risoteràpia que va omplir la sala d’actes de les Cotxeres de Sants. A la tarda, es va oferir una xerrada de memòria, música i emocions, amb l’educador social Oriol Carrasco. I dijous, l’activitat es va traslladar a l’INEFC, a Montjuïc, on els ancians van gaudir d’una experiència on es va combinar l’esport i la salut amb alumnes de l’entitat.

Aquest divendres es farà una visita a l’exposició “Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum”, al CaixaForum. La setmana vinent començarà amb una matinal al passeig Marítim de Sitges, on es visitarà el nucli històric noucentista. “Esperem que faci bon dia per poder gaudir de la llum i del mar que té aquesta zona del Garraf”, deia Sebastià. A la tarda s’explicarà com tenir cura dels peus delicats. Dimarts es reflexionarà sobre la comunicació en les relacions familiars, fent èmfasi a la dignitat i la persona amb processos de dependència.

Com a novetat d’enguany, els Jardins de la rambla de Sants seran utilitzats per fer una masterclass a l’aire lliure oberta a tothom. A la tarda, els participants aniran a l’auditori de les Cotxeres a gaudir de la bona música del concert de l’Orquestra Amics de la Música, formada per persones jubilades. El dijous es farà una caminada pels cinc Casals de Gent Gran del districte, amb una sorpresa a cada equipament, i a la tarda una conferència posarà èmfasi a l’activitat física per a la millora de la nostra salut. Divendres al matí el grup d’havaneres “Mar i Vent” clourà la Quinzena de la Salut a la sala de plens de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va recordar la necessitat i la demanda de fer activitats per a la gent gran: “Crec que és un encert que les entitats com les persones protagonistes siguem capaços de viure joiosament, de manera autònoma i solidària”. Per Pérez aquesta activitat serveix “per estar actius, apoderats, relacionar-nos, gaudir de la cultura”, i a la vegada “enforteix el teixit social, dóna visibilitat a la gent gran i millora el sentiment del mateix cos”.

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-01

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-02

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-03

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-04

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-05

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-07

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-08

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-09

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-10

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-11

inauguracioquinzenasalutperagentgransantsmontjuicmaig2017-12

Compartir: