Arrenca el procés participatiu i de debat del Pla d’Equipaments del Poble-sec

Més de vuitanta persones van assistir en una sessió de debat que es va fer a l'Espai Bombers del carrer Lleida, i on es van marcar com a prioritats la recuperació de la Casa de la Premsa i del Palau d'Esports com equipament pel barri, i es va demanar un espai cooperatiu i de cotreball. [[Vegeu fotos]]

Arrenca el procés participatiu i de debat del Pla d’Equipaments del Poble-sec

La necessitat de comptar amb nous equipaments al barri del Poble-sec és una realitat expressada en els darrers anys per les entitats i el veïnat. Per això, des del Districte de Sants-Montjuïc s’ha engegat un Pla d’Equipaments del Poble-sec que ha de servir per planificar quins són els equipaments que volen els poblesequins i poblesequines, i l’ús que se li volen donar. Així, després d’elaborar un diagnòstic de la disponibilitat i les necessitats d’equipaments al barri, s’ha iniciat un procés participatiu i de debat amb les entitats i col•lectius veïnals.

Més de vuitanta persones van assistir en una sessió de debat que es va fer la setmana passada a l’Espai Bombers del Parc de la Prevenció del carrer Lleida, en la que es van presentar les conclusions de l’estudi de balanç elaborat pel Districte. L’acte va començar amb la intervenció de Francesc Muñoz, catedràtic del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, que va parlar del paper dels equipaments en els entorns urbans. També es van crear grups de treball de sis persones que van estar treballant per detectar quines són les mancances en el barri.

Les principals necessitats d’usos detectats van ser les relacionades amb el jovent i amb la gent gran, amb les famílies i infants, amb els espais formatius, amb les entitats de cultura popular, i amb les instal·lacions esportives. També es va avançar que una de les prioritats que hauria d’abordar aquest pla és la recuperació de la Casa de la Premsa i del Palau d’Esports com equipament pel barri, i es va demanar un espai cooperatiu i de cotreball. Algunes entitats també van incidir en el reclam d’avançar la gestió cívica d’aquests equipaments.

La propera acció de la diagnosi d’aquest pla serà el pròxim 15 de juliol, coincidint amb la Festa Major del Poble-sec, amb una activitat de dinamització a la plaça dels Ocellets, on se seguiran recollint aportacions sobre els equipaments de la zona. Els veïns també poden participar de forma digital mitjançant la plataforma decidim.barcelona. A partir de setembre es debatran les propostes d’equipaments, i ja a l’octubre s’estudiaran i planificaran els usos dels diferents equipaments disponibles. A partir de les propostes es definirà el pla que serà presentat a finals de novembre en el Consell de Barri del Poble-sec.

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-01

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-03

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-04

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-05

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-06

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-07

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-08

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-09

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-10

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-11

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-12

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-13

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-14

reunioplaequipamentspoblesecjunyde2017-15

Compartir: